Štefan Tiso

Tässä artikkelissa perehdymme Štefan Tiso:n jännittävään maailmaan. Tutkimme tämän aiheen kaikkia puolia sen alkuperästä sen merkitykseen nykypäivänä valottaaksemme sen merkitystä ja vaikutusta yhteiskuntaan. Štefan Tiso on vanginnut monien ihmisten huomion ajan mittaan ja synnyttänyt keskustelua, inspiraatiota ja pohdintaa. Yksityiskohtaisen analyysin ja erilaisten näkökulmien avulla pyrimme tarjoamaan täydellisen ja tyhjentävän näkemyksen Štefan Tiso:stä, käsittelemällä sen monia ulottuvuuksia ja vaikutuksia ymmärtääksemme paremmin sen merkitystä nykymaailmassa.

Štefan Tiso vuonna 1944.

Štefan Tiso (18. lokakuuta 1897 Nagybicse, Itävalta-Unkari28. maaliskuuta 1959 Mirov, Tšekkoslovakia) oli slovakialainen poliitikko ja oikeustieteilijä. [1] [2]

Oikeustieteilijän koulutuksen saanut Tiso toimi Slovakian korkeimman oikeuden puheenjohtajana, aikana jolloin maa oli Saksan nukkevaltio. [3] Vuonna 1944 hän oli yhdistetty pää-, ulko- ja oikeusministeri. Hän kannatti kuolemantuomioita kansallismielisen ja saksalaisvastaisen Slovakian kansalliskokouksen jäsenille. Samana vuonna tapahtui Slovakian kansannousu. Tiso oli aivan varma, että kyseessä oli juutalaisten ja bolševikkien salaliitto Slovakiaa vastaan.

Tiso oli antisemitisti. Hän kannatti lopullista ratkaisua ja piti juutalaisia Slovakian kansan vihollisina.

Sodan jälkeen Tiso vangittiin ja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. Hän kuoli vankilassa. [2]

Lähteet

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.