1G

Nykymaailmassa 1G on erittäin tärkeä aihe, joka vaikuttaa sekä henkilökohtaisesti että maailmanlaajuisesti. 1G on synnyttänyt loputtomia keskusteluja ja mielipiteitä alkuperästään sen nykypäivän merkitykseen. Kautta historian 1G:llä on ollut ratkaiseva rooli yhteiskunnan eri osa-alueilla, sen vaikutuksesta kulttuuriin ja taiteeseen, vaikutuksestaan ​​talouteen ja politiikkaan. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti 1G:n merkitystä ja sen merkitystä nykymaailmassa sekä analysoimme sen vaikutuksia ja seurauksia jokapäiväisen elämän eri alueilla.

Matkapuhelin- ja data-standardeja

1G (engl. first generation) on yleinen lyhenne ns. "ensimmäisen sukupolven" matkapuhelinteknologioille. Tämän ajattelun mukaan ensimmäistä sukupolvea (1G) edustavat analogiset standardit kuten pohjoismainen NMT ja esimerkiksi Yhdysvalloissa käytetty AMPS.

Ensimmäisen sukupolven matkapuhelinjärjestelmille oli luonteenomaista se, että toisin kun perinteisissä radiopuhelimissa ja niin sanotuissa "nollannen sukupolven" matkapuhelinjärjestelmissä, käyttäjä kykeni säilyttämään puheluyhteyden liikkuessaan laajalti tukiasemien välillä yhteyden siirtyessä tukiasemalta toiselle saumattomasti.

Ensimmäisen sukupolven NMT-matkapuhelinverkko aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1981. Pohjoismaiden yhteinen NMT-verkko oli maailman ensimmäinen mobiiliverkko, jossa puhelut toimivat valtakunnanrajojen yli.[1]

NMT-verkko lopetettiin 31. joulukuuta 2002 ja sen jälkeen GSM on ollut yleisin matkapuhelinteknologia.

Lähteet

  1. Langattomat sukupolvet 1G, 2G, 3G, 4G, 5G… 15.6.2018 https://www.ficom.fi/ajankohtaista/uutiset/langattomat-sukupolvet-1g-2g-3g-4g-5g%E2%80%A6 (Arkistoitu – Internet Archive)