Nykyään 2S5 Giatsint-S on aihe, joka on noussut ajankohtaiseksi yhteiskunnan eri alueilla. Poliittisella, sosiaalisella, taloudellisella tai teknologisella alalla 2S5 Giatsint-S:stä on tullut jatkuva keskustelunaihe. Jo usean vuoden ajan 2S5 Giatsint-S on ollut keskustelun keskipisteessä ja se on synnyttänyt ristiriitaisia mielipiteitä. Ajan edetessä on kuitenkin ilmeistä, että 2S5 Giatsint-S on edelleen erittäin tärkeä asia, joka ansaitsee yksityiskohtaisen analysoinnin. Tässä artikkelissa tutkimme 2S5 Giatsint-S:een liittyviä eri näkökohtia ja sen vaikutuksia nykymaailmaan.
152 TelaK 91 on useiden maiden asevoimien käyttämä ja Suomen Puolustusvoimissa 2010-luvulle käytössä ollut 152 mm telakanuuna, jonka alkuperäinen venäläinen tyyppinimi on 2S5, lempinimeltään Giatsint-S (eli hyasintti). Tykin vedettävä versio on 2A36 Giatsint-B.
Neuvostoliiton asevoimat ottivat 2S5:n käyttöön vuonna 1981. Suomessa tykkien hankintapäätös tehtiin vuonna 1991. Ensimmäisen Suomeen hankitun 152 TelaK 91:n koeammunnat suoritettiin Rovajärven ampuma-alueella kesällä 1994. Suomessa on näytteillä muutama museoitu telakanuuna, muun muassa Museo Militariassa Hämeenlinnassa.
Toisin kuin useimmissa panssarihaupitseissa, telakanuunassa ei ole tornia. Suuntaaja ja johtaja ovat tulitoiminnan aikana aseen ulkopuolella. Lataaja, panostaja ja ajaja ovat tulitoiminnan aikana vaunun sisäpuolella, kuten panssarihaupitseissakin.