APG II -luokittelu

Nykymaailmassa APG II -luokittelu on aihe, joka herättää paljon kiinnostusta ja keskustelua. Teknologian kehittymisen ja elämäntapojen muutosten myötä APG II -luokittelu:stä on tullut koko yhteiskuntaan vaikuttava aihe. APG II -luokittelu:tä on analysoitu eri näkökulmista ja tutkimuksista ja tähän ongelmaan on ehdotettu erilaisia ​​ratkaisuja. Tässä artikkelissa perehdymme APG II -luokittelu:een liittyviin tärkeimpiin näkökohtiin, tutkimme sen syitä, seurauksia ja mahdollisia ratkaisuja. Lisäksi tarkastelemme APG II -luokittelu:n merkitystä eri yhteyksissä henkilökohtaisesta tasosta globaaliin vaikutukseen.

APG II -luokittelu (2003) on koppisiemenisten (Angiospermae) kasvien taksonominen luokittelujärjestelmä. Järjestelmä perustuu kladistiikkaan. Sen on kehittänyt Angiosperm Phylogeny Group. APG II -luokittelu on vuonna 1998 julkaistun APG-luokittelun seuraaja. APG II -luokittelua seurannut APG III -luokittelu julkaistiin lokakuussa 2009.

Pääryhmät

Pääryhmät luokittelujärjestelmässä ovat (kaikki luokittelemattomia "kladeja"):

APG II -luokittelu

"" = mahdollinen


Incertae sedis = Sijoittamattomat taksonit:

Katso myös

Lähteet & Aiheesta muualla

APG II -luokittelu on esitetty julkaisussa:

  • Angiosperm Phylogeny Group (2003). An update of the Angiosperm Phylogeny Group classification for the orders and families of flowering plants: APG II. Botanical Journal of the Linnean Society 141: 399–436 (online: Abstract | HTML-form (Arkistoitu – Internet Archive) | PDF-form (Arkistoitu – Internet Archive)).