Acirema

Tämän päivän artikkelissa aiomme syventyä Acirema:een, aiheeseen, joka on herättänyt monien ihmisten kiinnostuksen viime aikoina. Acirema on aihe, joka on herättänyt keskustelua, kiistoja ja analyyseja eri aloilla politiikasta populaarikulttuuriin. Tämän artikkelin aikana tutkimme Acirema:een liittyviä eri näkökohtia, sen vaikutuksia nyky-yhteiskunnassa ja sen merkitystä globaalissa kontekstissa. Lisäksi analysoimme erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä Acirema:n ympärillä, tavoitteenamme tarjota laajempi ja kattavampi näkemys aiheesta. Lue eteenpäin saadaksesi selville kaiken, mitä sinun tulee tietää Acirema:stä!

The Secret Treasure of Raguoc in the Acirema Dungeons II
The Secret Treasure of Raguoc in the Acirema Dungeons II -pelin (1986) pelaajan ohjekirjan kansi

The Secret Treasure of Raguoc in the Acirema Dungeons (tuttavallisemmin "Acirema") oli ensimmäisiä suomalaisia roolipelejä. Pelin luoja oli MikroBitti -lehteen kirjoittava nimimerkki Nordic eli Risto Hieta. Pelistä julkaistiin alkujaan kaksi laitosta: Acirema (1985) ja Acirema II (1986).

Acirema II -pelistä on saatavilla myös vuonna 2014 päivitetty laitos, Marko Peussan toimittama ja kuvittama ja Jonas Mustosen kääntämä, vapaasti ladattavissa oleva englanninkielinen PDF-julkaisu.[1][2]

Pelin nimi on muodostettu sanasta "America" kirjoittamalla se takaperin. Samaten pelinjohtajan nimi "Raguoc" on englannin puumaa tarkoittava "cougar" takaperin. Kirjoittajan mieltymys amerikkalaisiin autoihin (kuten Mercury Cougar) näkynee nimivalinnoissa.

Lähteet

  1. (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Marko Peussa: Welcome to the Acirema Mountain! 2016. Marko Peussa. Viitattu 29.1.2025.

Aiheesta muualla

  • Conan barbaari 2/1987: What game is this? -palsta, s. 55. Kustannus Oy Semic.
  • Roolipelikirjasto