Tämä artikkeli käsittelee aihetta America’s Cup, joka edustaa perustavaa laatua olevaa näkökohtaa ihmisten elämässä. Muinaisista ajoista lähtien America’s Cup on ollut tutkimuksen, keskustelun ja pohdinnan kohteena, koska se vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Kautta historian America’s Cup on ollut ratkaisevassa roolissa ihmiskunnan kehityksessä, sillä se on vaikuttanut ihmisten vuorovaikutukseen, ajatteluun ja suhteeseen toisiinsa. Siksi on tärkeää syventyä America’s Cup:n eri näkökohtiin sen alkuperästä sen nykypäivän merkitykseen, jotta voidaan ymmärtää sen merkitys ja merkitys nykymaailmassa.
America’s Cup on purjehduskilpailu. Siinä on palkintona kaikkein vanhin kansainvälinen urheilun palkintopokaali.
Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 1851 Cowesissa Wightsaarella, ja pokaali nimettiin kilpailun tuolloin voittaneen aluksen, American, mukaan. America’s Cup -kilpailu käydään kaksinkamppailuna, jossa edellisen kilpailun voittaja puolustaa pokaalia karsintakilpailun, Louis Vuitton Cupin, voitolla paikkansa ansainnutta haastajaa vastaan. Voittaja ratkaistaan match race -muotoisissa kilpailuissa. Virallisesti venekunnat edustavat pursiseuroja, mutta todellisuudessa niiden takana ovat suuryritykset sponsorirahoineen.
Pitkien oikeustaisteluiden jälkeen 33:s America’s Cup purjehdittiin helmikuussa 2010 Valenciassa Espanjassa haastaja Golden Gate Yacht Clubin BMW Oracle Racing voittaessa Société Nautique de Genèvea (SNG) edustavan Alinghin.
34. America’s Cup purjehdittiin kesällä 2013 San Franciscossa AC72-tyyppisillä katamaraaneilla. 35. America’s Cup purjehdittiin kesäkuussa 2017 Bermudan vesillä.
Vuosina 1992–2007 kilpailu käytiin IACC-luokan (International America’s Cup Class) -veneillä, jotka ovat noin 23 metrin mittaisia ja noin 35 metrin korkuisia. Luovilla veneiden nopeus on 12 solmua (22 km/h) ja myötätuulessa saavutetaan jopa 20 solmun (37 km/h) nopeus.
Vuonna 2010 purjehdittiin kilpaa monirunkoisilla veneillä.
Vuoden 2013 America’s Cup purjehdittiin San Franciscossa 72-jalkaisilla katamaraaneilla. San Franciscon Golden Gate Yacht Club (GGYC) puolusti Oracle Team USA -joukkueellaan pokaalia. Sen vastustajaksi tuli uusiseelantilainen Emirates Team New Zealand, joka voitti karsintakilpailussa ruotsalaisen Artemis Racingin ja italialaisen Luna Rossa Challengen. Oracle joutui lähtemään kilpailuun kahdesta miinuspisteestä mutta voitti lopulta pokaalin pistein 9–8.