Seuraavassa artikkelissa aiomme tutkia ja analysoida Anheuser-Busch perusteellisesti. Tämä aihe on kiinnittänyt tutkijoiden ja asiantuntijoiden huomion viime vuosina ja synnyttänyt keskustelua, joka jatkuu tänään. Alkuperäistään sen merkitykseen nyky-yhteiskunnassa Anheuser-Busch on ollut tutkimusten ja tutkimusten kohteena, jotka ovat tuoneet valoa sen monimuotoisuuteen ja sen vaikutuksiin eri aloilla. Tutkimme monialaisen lähestymistavan kautta tämän aiheen ympärillä olevia erilaisia näkökulmia ja sen vaikutuksia jokapäiväiseen elämään. Lisäksi perehdymme Anheuser-Busch:een liittyviin vähän tunnettuihin näkökohtiin ja viimeisimpiin uutisiin, tavoitteenamme tarjota lukijalle täydellinen ja päivitetty näkemys tästä kiehtovasta aiheesta.
Anheuser-Busch (am. engl. , lyh. A-B, NYSE: BUD) on yhdysvaltalainen kapasiteetiltaan maailman kolmanneksi suurin panimoalan yritys (InBevin ja SABMillerin jälkeen). Anheuser-Buschin tunnetuimmat olutmerkit ovat Budweiser sekä erilaiset Busch ja Michelob -oluet. Yhtiön päämaja on St. Louisissa, Missourissa.
Yhtiöön kuuluu 12 panimoa Yhdysvalloissa ja 15 ulkomailla: 14 Kiinassa ja yksi Britanniassa. Kiinassa A-B omistaa Budweiser Wahan International Brewing Company, Ltd.:n ja Harbin Brewery Group Ltd:n. Britanniassa Budweiser Stag Brewing Company Ltd. valmistaa ja pakkaa Budweiseria. Tämän lisäksi Budweiseria tehdään lisenssillä yhdeksässä muussa maassa (Argentiina, Kanada, Irlanti, Italia, Japani, Panama, Etelä-Korea, Venäjä ja Espanja)[1]. A-B omistaa myös 50 % meksikolaisesta Grupo Modelosta ja 27 % kiinalaisesta Tsingtao Brewery Company Ltd.:sta. A-B omistaa myös erilaisia teemapuistoja Yhdysvalloissa (muun muassa Busch Gardens ja SeaWorld).
Vuonna 1852 saksalaissyntyinen George Schneider perusti panimon nimellä Bavarian Brewery-Carondelet St. Louisiin. Vuonna 1860 Eberhard Anheuser osti panimon ja sen nimeksi tuli E. Anheuser & Co. Neljä vuotta myöhemmin hänen vävynsä Adolphus Busch alkoi työskennellä siellä. Heinäkuussa 1875 panimo rekisteröitiin nimellä E. Anheuser Co.'s Brewing Association. Anheuser-Busch Inc. nimi tuli käyttöön vuonna 1919.
Kieltolain 1920-1933 aikana A-B myi muun muassa jäätelöä, alkoholittomia oluita ja inkiväärioluita. Vuosikymmenien aikana perheyritys laajeni ja vuonna 1980 se listautui New Yorkin pörssiin. Nykyään (10/2005) yhtiön hallituksen puheenjohtajana on August A. Busch III (hallituksessa vuodesta 1963) ja toimitusjohtajana Patrick T. Stokes.
Heinäkuussa 2008 ilmoitettiin belgialais-brasilialaisen InBevin ostavan Anheuser-Buschin 52 miljardilla dollarilla. Kaupan tuloksena syntyi maailman suurin panimoalan yritys Anheuser-Busch InBev N.V..[2]