Annibale Carracci

Tässä artikkelissa aiomme tutkia perusteellisesti Annibale Carracci:n aihetta ja sen vaikutusta moderniin yhteiskuntaan. Annibale Carracci on nykyään erittäin tärkeä aihe, ja se on herättänyt paljon keskustelua eri aloilla. Muutaman viime vuosikymmenen aikana Annibale Carracci:stä on tullut yhä tärkeämpi, ja se vaikuttaa sekä tapaan, jolla suhtaudumme muihin, että siihen, miten koemme ympäröivän maailman. Tässä artikkelissa analysoimme Annibale Carracci:een liittyviä eri näkökohtia sen historiallisesta alkuperästä sen merkitykseen nykyään. Tutkimme myös Annibale Carracci:n mahdollisia tulevaisuuden vaikutuksia ja sitä, miten se muokkaa maailmaa, jossa elämme.

Pako Egyptiin, Annibale Carraccin maalaus vuodelta 1603.

Annibale Carracci (3. marraskuuta 1560 Bologna15. heinäkuuta 1609 Rooma) oli italialainen varhaisbarokkia edustanut taidemaalari, etsaaja ja kaivertaja. Hän opiskeli synnyinkaupungissaan Bolognassa, jonne perusti yhdessä serkkunsa Ludovicon ja veljensä Agostino Carraccin kanssa vuonna 1582 Accademia degli Incamminati -taidekoulun. Carraccin serkuksia kiitetään manierismiin lipsumassa olleen italialaisen taiteen elvyttämisestä uuteen kukoistukseen.

Hänet on haudattu Rooman Pantheoniin.

Tuntemattoman taiteilijan 1800-luvulla tekemä kopio Carraccin maalauksesta Tobias parantaa sokean isänsä oli aikoinaan Eremitaašin taidemuseossa, josta Josif Stalin nappasi sen syksyllä 1940 mukaansa tuliaisiksi mennessään neuvottelemaan Euroopan jaosta Adolf Hitlerin kanssa. Sodan päättymisen häämöttäessä Martin Bormann antoi taulukopion Saksan merivoimien upseerille. Tämä taas myi sen 1955 eteläsaksalaiselle taidekauppiaalle, joka kuitenkin piilotti sen. Perikunta löysi maalauksen ja restauroitutti sen Stuttgartin valtiollisessa taideakatemiassa. Vuonna 2008 sen osti itävaltalainen keräilijä, joka on pannut sen myyntiin.[1]

Teokset aikajärjestyksessä

Katso myös

Lähteet

  1. Eino Murtorinne: Stalinin lahja. Helsingin Sanomat, 14.11.2010, s. D4.

Aiheesta muualla