Nykyään Artur Siegberg on aihe, joka on saavuttanut suurta merkitystä yhteiskunnassamme. Ilmestymisensä jälkeen se on synnyttänyt erilaisia mielipiteitä ja keskusteluja eri aloilla. Artur Siegberg:n vaikutus ei rajoitu yhteen alueeseen, vaan se ulottuu useisiin jokapäiväisen elämän osa-alueisiin. Siksi on erittäin tärkeää analysoida tämä kysymys perusteellisesti ja ymmärtää sen vaikutukset ja seuraukset. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Artur Siegberg:n merkitystä ja sen vaikutusta eri yhteyksissä tavoitteenamme edistää laajaa ja kriittistä näkemystä tästä ilmiöstä.
Alku Arthur Johannes Siegberg (1. kesäkuuta 1862 Räisälä – 17. kesäkuuta 1948 Helsinki) oli suomalainen lyseon lehtori ja kuoromies. Hän käytti myös nimimerkkiä Alku Siikaniemi.
Siegbergin vanhemmat olivat Kirvun kirkkoherra, lääninrovasti Ulrik Siegberg ja Alina Ingeborg Lange. Hän pääsi ylioppilaaksi 1880 Helsingin normaalilyseosta ja opiskeli Helsingin yliopistossa valmistuen filosofian kandidaatiksi ja maisteriksi 1886.
Siegberg toimi Helsingin suomalaisen tyttökoulun, sittemmin tyttölyseon ruotsin kielen kollegana ja lehtorina 1897–1932.
Siegberg oli 1913 perustetun Suomen Yleisen Kvartettiliiton (myöh. Suomen Mieskuoroliitto) ensimmäinen puheenjohtaja.
Artur Siegberg oli naimisissa vuodesta 1888 Hanna Sulamit Viktoria Dahlgrenin kanssa. Heidän tyttäriänsä olivat taidemaalari Inkeri (Inni) Siegberg ja suomentaja Siiri Siegberg.
Nimimerkillä Alku Siikaniemi: