Nykymaailmassa Beaglensalmi:stä on tullut jatkuvan ja erittäin relevantin keskustelun aihe eri alueilla. Olipa kyse politiikasta, yhteiskunnasta, tekniikasta tai millä tahansa muulla alalla, Beaglensalmi on herättänyt suurta kiinnostusta ja ollut useiden tutkimusten ja tutkimusten kohteena. Sen vaikutus jokapäiväiseen elämään ja eri alueiden kehitykseen on kiistaton, minkä vuoksi sen vaikutukset ja seuraukset on analysoitava perusteellisesti. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja Beaglensalmi:een, jotta voimme ymmärtää paremmin sen vaikutusta ja kattavuutta nykyään.
Beaglensalmi eli Beaglen kanaali sijaitsee Etelä-Amerikan Tulimaassa mantereen eteläkärjessä. Se erottaa toisistaan Tulimaan pääsaaren Isla Grande de Tierra del Fuegon pienemmistä saarista, joiden nimet ovat Nueva, Picton, Navarino, Hoste, Londonderry ja Stewart Islands. Salmen itäosa on osa Chilen ja Argentiinan välistä rajaa, länsiosa kuuluu kokonaan Chilelle.
Salmi on noin 240 kilometriä pitkä ja kapeimmasta kohdastaan vain viisi kilometriä leveä.
Salmen pohjoisrannalla sijaitsee maailman eteläisin kaupunki Ushuaia. Kanaali on nimetty alueen kartoitustyössä käytetyn HMS Beagle -laivan mukaan. Laivan tunnetuin matkustaja oli Charles Darwin.