Bulgarian vallankaappaus 1944

Nykyään Bulgarian vallankaappaus 1944 on erittäin kiinnostava ja tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Bulgarian vallankaappaus 1944:stä keskustellaan yhä useammin eri aloilla, olipa kyse politiikasta, kulttuurista, tieteestä tai tekniikasta. Bulgarian vallankaappaus 1944 on aihe, joka herättää ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja joka epäilemättä aiheuttaa kiistaa. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​näkökulmia Bulgarian vallankaappaus 1944:een ja analysoimme sen vaikutusta jokapäiväiseen elämään. Bulgarian vallankaappaus 1944 on ollut perustavanlaatuinen rooli maailman muovaamisessa sen synnystä nykyiseen kehitykseen. Näillä sivuilla yritämme syventyä Bulgarian vallankaappaus 1944:n tärkeimpiin puoliin ja selvittää, kuinka se on vaikuttanut ajattelu- ja toimintatapojeemme.

Kommunistipartisaaneja saapumassa Plovdiviin 9. syyskuuta 1944.

Bulgarian vallankaappaus oli vuonna 1944 Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa tehty vallankaappaus, jossa Saksaa tukenut hallitus syrjäytettiin.

Neuvostoliiton julistettua sodan Bulgarialle 5. syyskuuta 1944 Bulgarian kommunistinen puolue (BKP) ja Bulgarian vapautusarmeija suunnittelivat vallankaappausta silloista hallintoa vastaan. Vallankaappaus alkoi 7. syyskuuta puna-armeijan ryhmityttyä Bulgarian rajalle. Puna-armeijan miehitettyä Bulgarian pohjoisosat ja vallattua Varnan sekä Burgasin kaupungit kapinallisjoukot valtasivat 9. syyskuuta Sofian. Bulgarian pääministeri Konstantin Muravievin hallitus syrjäytettiin ja uudeksi pääministeriksi asetettiin Kimon Georgiev. Dobri Terpeševin johtamat vapautusarmeijan joukot hyökkäsivät kaikkiin kyliin ja kaupunkeihin, joista kaikki eivät pistäneet vastaan. Bulgaria siirtyi myöhemmin liittoutuneiden puolelle. Bulgarian 1. armeijan joukot liittyivät taisteluun Saksaa vastaan yhdessä puna-armeijan 3. Ukrainan rintaman kanssa. Ne osallistuivat muun muassa operaatio Frühlingserwacheniin ja Wienin offensiiviin.