Nykyään Burkina Fason lippu:stä on tullut yleinen kiinnostava aihe, joka on kiinnittänyt suuren yleisön huomion. Burkina Fason lippu:n merkitys on synnyttänyt keskustelua, joka vaihtelee poliittisista ja yhteiskunnallisista piireistä jokapäiväisiin keskusteluihin. Vuosikymmenten ajan Burkina Fason lippu on ollut tutkimuksen ja tutkimuksen kohteena eri tiedonaloilla, mikä on synnyttänyt valtavasti kertynyttä tietoa sen merkityksestä ja vaikutuksista nyky-yhteiskuntaan. Tässä artikkelissa tutkimme Burkina Fason lippu:n eri puolia ja sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme sekä analysoimme sen kehitystä ajan mittaan ja sen tulevia vaikutuksia.
Burkina Fason lippu on otettu käyttöön 4. elokuuta 1984, kun Ylä-Volta vaihtoi nimensä Burkina Fasoksi. Lipun mittasuhteet ovat 2:3. Lipussa punainen kuvaa Ranskan siirtomaavallan vastaista vallankumousta ja tähti taas sen johtavia periaatteita. Vihreä puolestaan symboloi maan luonnonvaroja. Punainen, vihreä ja keltainen ovat myös panafrikkalaisia värejä. Nykyiset värit on valittu osoittamaan suurempaa solidaarisuutta muita Afrikan entisiä siirtomaita kohtaan.[1]
Burkina Fason lippu poikkeaa useimmista muista panafrikkalaisista lipuista siinä, että se on otettu käyttöön noin 20 vuotta näitä myöhemmin. Ylä-Voltan eli nykyisen Burkina Fason itsenäistyessä vuonna 1960 sille otettiin vaakasuoraraitainen trikolori, jonka raitojen värit ylhäältä alas olivat punainen, valkoinen ja musta. Punainen tässä lipussa symboloi Punaista Voltaa, valkoinen Valkoista Voltaa, musta Mustaa Voltaa. Nykyinen lippu otettiin käyttöön 4. elokuuta 1984 samalla, kun maan nimi vaihdettiin Burkina Fasoksi.