Tässä artikkelissa tutkimme COVID-19-pikatestit:n aihetta perusteellisesti, analysoimme sen alkuperää, sen merkitystä nykypäivänä ja sen vaikutuksia yhteiskunnan eri osa-alueille. COVID-19-pikatestit on herättänyt suurta kiinnostusta yleisössä ja herättänyt keskustelua sen vaikutuksista ja seurauksista. Monitieteisen lähestymistavan avulla tarkastelemme kaikkia COVID-19-pikatestit:een liittyviä näkökohtia sen historiasta sen mahdolliseen tulevaan kehitykseen. Tavoitteena on tarjota kattava ja päivitetty näkemys tästä viime vuosina niin paljon huomiota herättäneestä aiheesta.
Tämän artikkelin nimi saattaa olla virheellinen. Ehdotettu uusi nimi on COVID-19-antigeenipikatesti. Lisää tietoa saattaa olla keskustelusivulla. |
COVID-19-pikatestit, joita kutsutaan usein myös COVID-19-sivuvirtaustestiksi, ovat pikatestejä, joita käytetään SARS-CoV-2-infektion (COVID-19) toteamiseen. Ne ovat nopeita toteuttaa minimaalisella koulutuksella, tarjoavat merkittäviä kustannusetuja, maksavat vain murto-osan muista COVID-19-testauksista ja antavat käyttäjille tuloksen 5–30 minuutissa. Niiden väärien negatiivisten tulosten osuus on kuitenkin suuri.[1][2][3] Pikavasta-ainetestejä käytetään useissa maissa osana joukkotestausta tai väestön laajuista seulontaa. Niiden uskotaan olevan arvokkaita tunnistettaessa henkilöitä, jotka ovat oireettomia ja jotka voivat mahdollisesti levittää virusta muille ihmisille, jotka eivät muuten tietäisi olevansa tartunnan saaneita.[4] Tämä eroaa muista COVID-19-testien muodoista, kuten PCR:stä, joita pidetään yleensä hyödyllisinä testeinä oireileville henkilöille, koska niiden herkkyys on suurempi ja ne voivat tunnistaa tapaukset tarkemmin.lähde?