Carnegie Mellon -yliopisto

Nykymaailmassa Carnegie Mellon -yliopisto on aihe, joka on herättänyt paljon kiinnostusta ja keskustelua. Vuosien ajan Carnegie Mellon -yliopisto on ollut tutkimuksen ja tutkimuksen kohteena, ja sen merkitys on kasvanut ajan myötä. Sekä akateemisella alalla että suurella yleisöllä Carnegie Mellon -yliopisto on kiinnittänyt monien ihmisten huomion, koska se on merkityksellinen yhteiskunnan eri osa-alueilla. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​Carnegie Mellon -yliopisto:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen nykyiseen vaikutukseen. Kattavan analyysin avulla pyrimme ymmärtämään syvällisesti, miten Carnegie Mellon -yliopisto on vaikuttanut eri alueisiin ja mitä näkökulmia tähän aiheeseen on avautumassa.

Carnegie Mellon -yliopisto
Carnegie Mellon University
Motto

"My heart is in the work"

Andrew Carnegie
Perustettu 1900
Tyyppi Yksityinen
Säätiön varat 1,1 miljardia dollaria
Rehtori Subra Suresh[1]
Henkilökunta 1 012
Opiskelijoita 5 892
Jatko-opiskelijoita 5 066
Sijainti Pittsburgh, Pennsylvania
Yhdysvallat
Kampus Urbaani, 58 ha
Maskotti Scotty (skotlanninterrieri)
Yhteistyö AAU, AITU, MSCHE
Sivusto www.cmu.edu

Carnegie Mellon -yliopisto (engl. Carnegie Mellon University, myös CMU tai Carnegie Mellon) on yhdysvaltalainen, Pittsburghissa sijaitseva tutkimusyliopisto. Yliopisto sai alkunsa 1900 Andrew Carnegien perustamasta Carnegie Technical Schoolsista, josta tuli 1912 Carnegie Institute of Technology. Vuonna 1967 Carnegie Institute of Technology yhdistyi Andrew W. Mellonin 1913 perustaman Mellon Institute of Industrial Researchin kanssa, jolloin syntyi nykymuotoinen Carnegie Mellon -yliopisto.

Carnegie Mellon on arvioitu Shanghain listalla maailmanlaajuisesti viidenneksitoista yhteiskuntatieteissä ja seitsemänneksi tekniikassa.[2] Newsweek on puolestaan sisällyttänyt sen listaukseensa "25 New Ivies"[3]. Times Higher Educationin rankingissa Carnegie Mellon sijoittuu yhteistuloksissa sijalle 21[4]. Yliopiston vahvimmat alat ovat tekniikka ja erityisesti tietojenkäsittelytiede.

CMU:lla on sivukampukset Piilaaksossa ja Dubaissa.

Carnegie Mellon -yliopiston Pittsburghin kampus.

Tiedekunnat

Carnegie Mellon -yliopistoon kuuluu seitsemän tiedekuntaa[5]:

Lähteet

  1. Carnegie Mellon Selects Ninth President 2013. Carnegie Mellon University. Viitattu 23.6.2015. (englanniksi)
  2. Academic Ranking of World Universities by Broad Subject Fields - 2008 ed.sjtu.edu.cn. Viitattu 31.12.2008. (englanniksi)
  3. 25 New Ivies Newsweek. 21.8.2006. Viitattu 31.12.2008. (englanniksi)
  4. The Complete Rankings The Times Higher Education - QS World University Rankings. 2008. Viitattu 31.12.2008. (englanniksi)
  5. Academics Carnegie Mellon -yliopisto. Viitattu 29.7.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla