Charité

Tässä artikkelissa tutkimme ja analysoimme perusteellisesti Charité:tä, hahmoa/aihetta/tuntetta/teemaa, joka on herättänyt kaikenikäisten ja -taustaisten ihmisten huomion ja uteliaisuuden. Charité on ilmiö/trendi/aspekti, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja keskustelua nyky-yhteiskunnassa, ja on tärkeää ymmärtää sen vaikutus ja merkitys nykymaailmassa. Näillä sivuilla tarkastelemme Charité:n eri puolia ja näkökulmia sen alkuperästä ja kehityksestä sen vaikutuksiin arkielämän eri osa-alueilla. Asiantuntijoiden ja todistusten avulla yritämme valaista tätä kiehtovaa/kiehtovaa/kiistanalaista aihetta tavoitteenaan tarjota täydellisempi ja rikastuttavampi näkemys Charité:stä.

Charitén päärakennus
Vanha Charité

Charité on yliopistollinen sairaala Berliinissä, ja se on Humboldt-yliopiston ja Freie Universität Berlinin yhteinen instituutio lääketieteellistä opiskelua varten.

Charitén sairaalakompleksi on nykyään Euroopan suurin yliopistollinen sairaala. Charite on perustettu vuonna 1710, joten se on myös Euroopan vanhimpia yhä toiminnassa olevia sairaaloita. Sairaalassa on 3 277 vuodepaikkaa, opiskelijoita noin 9 485 ja henkilökuntaa noin 18 217. Charitéssa työskentelee yli 5 000 tutkijaa. Sen vuositulos 2022 oli 1,3 miljardia euroa.[1]

Charitéta pidetään Saksan parhaana sairaalana. Newsweek-lehti on nimennyt sen koko Euroopan parhaaksi sairaalaksi vuosina 2018 ja 2019. Kymmenkunta Charitén tutkijaa on saanut Nobelin palkinnon.[2].

Charitéssa on hoidettu muun muassa Aleksei Navalnyia ja Julija Tymošenkoa[2].

Lähteet

  1. Facts and Figures Charité, viitattu 22.4.2024 (englanniksi)
  2. a b Visa Noronen: Saksa lähettää suojelullaan viestin Putinille. Ilkka-Pohjalainen, 26.8.2020. I-Mediat Oy.

Kirjallisuutta

  • René Nyberg, Saksan historiaa sairaalan näkökulmasta. Kanava 3/2024, s. 53–55

Aiheesta muualla