Nykymaailmassa Charles Pasqua on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Johtuipa sen vaikutuksista yhteiskuntaan, talouteen, tieteeseen tai kulttuuriin, Charles Pasqua on nykyään merkittävällä paikalla. Sen monipuolisuus ja sen merkitys eri alueilla tekevät siitä laajan kiinnostuksen kohteen. Tässä artikkelissa tutkimme Charles Pasqua:n eri ulottuvuuksia ja sen vaikutusta jokapäiväiseen elämään. Syvällisen ja monipuolisen analyysin avulla pyrimme ymmärtämään paremmin Charles Pasqua:n merkitystä tänään ja sen mahdollisia vaikutuksia tulevaisuuteen.
Charles Pasqua (18. huhtikuuta 1927 Grasse – 29. kesäkuuta 2015[1]) oli ranskalainen gaullistipoliitikko, joka toimi maansa sisäministerinä vuosina 1986–1988 ja 1993–1995. Hän oli jo ensimmäiseen kauteensa mennessä ennättänyt istua niin parlamentin ala- kuin ylähuoneessakin.
Pasqua luki lakia, mutta vaikutti myös liikealalla. Hän perusti vuonna 1999 uuden, oikeistolaisen Rassemblement pour la France -puolueen. Hän oli epäonnistuneesti ehdolla vuoden 2002 presidentinvaaleissa, ja hänet valittiin Euroopan parlamentin jäseneksi 1999–2004. Hän istui euroskeptisessä Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmässä[2].
Pasqua ajautui urallaan useita kertoja skandaaleihin, joista osassa hän joutui korruptiosyytösten kohteeksi. Häntä syytettiin osallisuudesta 570 miljoonan euron asekauppoihin sisällissotaa käyvään Angolaan[3]. Hänet tuomittiin lokakuussa 2009 vuoden vankeuteen, kahden vuoden ehdolliseen ja sadantuhannen euron sakkoihin.[4]
Vuonna 2010 Pasqua oli uudelleen syytettynä sisäministerikautensa aikaisista korruptiotapauksista.[5]
Vuonna 2015 Pasqua ehdotti tuomittujen islamistien sijoittamista rangaistussiirtokuntiin saarille pois manner-Ranskasta ja pakkotyön ottamista jälleen käyttöön.[6]