Nykyään Christopher Hampton on erittäin tärkeä aihe, joka vaikuttaa elämäämme eri puolilla. Sen vaikutus ulottuu esimerkiksi teknologiaan, terveyteen, politiikkaan, kulttuuriin ja yhteiskuntaan yleensä. Sen merkitys on siinä, miten se vaikuttaa päivittäisiin päätöksiimme, siihen, miten suhtaudumme ympäristöömme ja miten ymmärrämme ympäröivää maailmaa. Kautta historian Christopher Hampton on kehittynyt ja synnyttänyt merkittävää keskustelua, innovaatioita ja muutoksia. Tässä artikkelissa tutkimme, kuinka Christopher Hampton on muokannut ja vaikuttanut nykyhetkeemme ja mitä voimme odottaa sen tulevaisuudelta.
Christopher Hampton (s. 26. tammikuuta 1946) on englantilainen näytelmäkirjailija.
Hampton on opiskellut Oxfordin yliopistossa, jossa kiinnostui myös teatterista. Hänen tunnetuin näytelmänsä on sovitus Choderlos de Laclos´n romaanista Vaarallisia suhteita (Les liaisons dangereuses). Hampton sovitti näytelmästään myös käsikirjoituksen Stephen Frearsin vuonna 1988 valmistuneeseen elokuvaan Valheet ja viettelijät.
Hamptonin de Laclos -sovitusta on esitetty myös monissa Suomen teattereissa nimillä Vaarallisia suhteita, Valheita ja viettelijöitä ja Valheita ja viettelyksiä. Näytelmää The Philantropist on esitetty nimillä Tosi ystävä ja Ihmisystävä.[1]
Toinen Hamptonin kirjoittama oman näytelmän elokuvasovitus on runoilijoiden Rimbaud ja Verlaine suhteesta kertova elokuva Total Eclipse (1995), joka perustuu Hamptonin näytelmään vuodelta 1968[2][3].
Vuonna 1975 Yleisradio tuotti oululaisvoimin kuunnelman Hamptonin näytelmästä Villit (Savages, 1973). Sen ohjasi Ari Kallio.[4]