Cygwin

Nykyään Cygwin:stä on tullut erittäin ajankohtainen aihe nyky-yhteiskunnassa. Tekniikan nopean kehityksen ja globaalin maiseman jatkuvan muutoksen myötä Cygwin:stä on tullut kiinnostava kohde kaiken ikäisille, sukupuolille ja sosioekonomisille tasoille. Olipa kyseessä työpaikalla, akateemisella tai henkilökohtaisella alalla, Cygwin on ratkaisevassa asemassa ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Tässä artikkelissa tutkimme Cygwin:n merkitystä ja sen vaikutusta yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Lue lisää saadaksesi lisätietoja tästä jännittävästä aiheesta!

Cygwin on Linuxin kaltainen yhteensopivuusympäristö Windows-käyttöjärjestelmälle, joka toimii POSIX-yhteensopivana emulaatiokerroksena sekä tarjoaa joukon työkaluohjelmia. Cygwin on toteutettu Windowsin DLL-kirjastona (cygwin1.dll).[1] Rajapinta seuraa Single Unix Specification -määrittelyä mahdollisimman pitkälle ja sen jälkeen Linux-käytäntöjä.[1] Rajapinnan käytöllä hyvin monet Unix-ohjelmistot kääntyvät ja toimivat Cygwinin alaisuudessa Windowsilla.[1] Muutamista ohjelmistoista ainoat saatavilla olevat Windows-versiot ovat Cygwin-käännöksiä. Cygwin on vapaa ohjelmisto.

Cygwinin alkuperäinen kehittäjä on Cygnus Solutions, jonka ostamisesta Red Hat ilmoitti vuonna 1999.[2][3]

Microsoftilta oli oma POSIX-yhteensopivuuspaketti nimeltään Windows Services for Unix (SFU),[4] jonka korvasi Windows Subsystem for Linux Windows 10:ssä.

Lähteet

  1. a b c Cygwin: Chapter 1. Cygwin Overview cygwin.com. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  2. Daniel Lazenby: Cygwin: For Windows NT 1.7.2000. Linux Journal. Viitattu 8.7.2019. (englanniksi)
  3. Red Hat To Acquire Cygnus and Create Global Open Source Powerhouse 15.11.1999. Red Hat. Viitattu 8.7.2019. (englanniksi)
  4. Windows Services for Unix Microsoft. Viitattu 5.7.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla