Nykyään Cygwin:stä on tullut erittäin ajankohtainen aihe nyky-yhteiskunnassa. Tekniikan nopean kehityksen ja globaalin maiseman jatkuvan muutoksen myötä Cygwin:stä on tullut kiinnostava kohde kaiken ikäisille, sukupuolille ja sosioekonomisille tasoille. Olipa kyseessä työpaikalla, akateemisella tai henkilökohtaisella alalla, Cygwin on ratkaisevassa asemassa ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Tässä artikkelissa tutkimme Cygwin:n merkitystä ja sen vaikutusta yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Lue lisää saadaksesi lisätietoja tästä jännittävästä aiheesta!
Cygwin on Linuxin kaltainen yhteensopivuusympäristö Windows-käyttöjärjestelmälle, joka toimii POSIX-yhteensopivana emulaatiokerroksena sekä tarjoaa joukon työkaluohjelmia. Cygwin on toteutettu Windowsin DLL-kirjastona (cygwin1.dll
).[1]
Rajapinta seuraa Single Unix Specification -määrittelyä mahdollisimman pitkälle ja sen jälkeen Linux-käytäntöjä.[1]
Rajapinnan käytöllä hyvin monet Unix-ohjelmistot kääntyvät ja toimivat Cygwinin alaisuudessa Windowsilla.[1] Muutamista ohjelmistoista ainoat saatavilla olevat Windows-versiot ovat Cygwin-käännöksiä. Cygwin on vapaa ohjelmisto.
Cygwinin alkuperäinen kehittäjä on Cygnus Solutions, jonka ostamisesta Red Hat ilmoitti vuonna 1999.[2][3]
Microsoftilta oli oma POSIX-yhteensopivuuspaketti nimeltään Windows Services for Unix (SFU),[4] jonka korvasi Windows Subsystem for Linux Windows 10:ssä.