Nykymaailmassa DLP:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monenlaisia ihmisiä kohtaan. DLP on kiinnittänyt miljoonien huomion eri puolilla maailmaa joko yhteiskunnallisen vaikutuksensa, historiallisen merkityksensä, tieteellisen merkityksensä tai populaarikulttuurin vaikutuksensa vuoksi. Tämä artikkeli pyrkii tutkimaan perusteellisesti kaikkia DLP:een liittyviä näkökohtia, analysoimaan sen vaikutuksia eri alueilla ja tarjoamaan kattavan ja syvällisen näkemyksen tästä kiehtovasta aiheesta. Tämän artikkelin alkuperästä sen nykyiseen merkityksellisyyteen, tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota täydellinen ja yksityiskohtainen näkökulma DLP:een ja tarjota lukijoille laajempi ja monipuolisempi käsitys tästä ilmiöstä.
DLP (lyhenne sanoista Digital Light Processing) on mikropeililaite, jota käytetään videoprojektoreissa. Tekniikan on kehittänyt Texas Instruments (TI) vuonna 1987.[1] TI on toistaiseksi myös tekniikan ainoa valmistaja.
DLP perustuu mikroskooppisen pieniin peileihin, joita laitteessa on tarvittavan kuvatarkkuuden määrä eli esimerkiksi 1024×768 kuvapisteen resoluutiota varten 786 432 peiliä muutaman neliösenttimetrin kokoisella pinta-alalla. Peilejä liikutellaan sähkövarauksen avulla. Kun valo kulkee peilin ohi, se joko ohjataan pois (musta piste) tai ohjataan optiikkaa kohti (valaistu piste). Kuvan värit muodostetaan joko kolmella erillisellä mikropeilielementillä ja värisuotimella, tai siten, että valo ohjataan suurella nopeudella pyörivän väripyörän läpi ennen peileille tuloa. Jälkimmäinen tekniikka aiheuttaa joillain ihmisillä ns. sateenkaari-ilmiön näkymistä, koska eri värit heijastetaan valkokankaalle eriaikaisesti.