Seuraavassa artikkelissa Dartmouth Time Sharing System:tä tarkastellaan eri näkökulmista, tavoitteena tutkia sen eri puolia ja syventää sen merkitystä eri yhteyksissä. Dartmouth Time Sharing System analysoidaan historiallisesta, sosiologisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta, jotta voidaan valaista sen merkitystä ja vaikutuksia nyky-yhteiskunnassa. Lisäksi tarjotaan panoraamanäkymä eri mielipiteistä ja keskusteluista, jotka pyörivät Dartmouth Time Sharing System:n ympärillä, tarkoituksena luoda kriittistä ja rikastuttavaa pohdintaa. Tämän artikkelin alkuperästä sen vaikutukseen nykyhetkeen asti, tämän artikkelin tavoitteena on tarjota kattava ja täydellinen katsaus Dartmouth Time Sharing System:een ja kutsua lukijaa syventämään ymmärrystään ja arvostustaan.
Dartmouth Time Sharing System (DTSS), oli ensimmäinen laajemmalle levinnyt, myös ei-teknisten käyttäjien käyttöön tarkoitettu tietokoneiden osituskäyttöjärjestelmä. Sen suunnittelivat matemaatikot John George Kemeny ja Thomas E. Kurtz Dartmouth Collegessa Yhdysvalloissa. Samalla suunniteltiin myös BASIC-ohjelmointikieli.
Järjestelmää käytettiin General Electricin GE-235 tietokoneella sekä GE-635-suurtietokoneella.[1][2] Ensimmäinen versio otettiin käyttöön vuonna 1964.
1970-luvun lopulla järjestelmää ajettiin Honeywell 66/40 -tietokoneilla.[2]