Diest

Nykymaailmassa Diest on aihe, joka on kiinnittänyt ihmisten huomion kaikilta elämänaloilta. Diest:n merkitys näkyy sen vaikutuksessa yhteiskuntaan, politiikkaan, talouteen ja kulttuuriin. Diest:n merkityksen kasvaessa elämässämme on ratkaisevan tärkeää ymmärtää sen vaikutus ja sen vaikutukset jokapäiväiseen elämäämme. Tässä artikkelissa tarkastelemme Diest:tä lähemmin ja tutkimme sen monia puolia sen alkuperästä sen kehitykseen ajan myötä. Lisäksi analysoimme, kuinka Diest on merkinnyt ennen ja jälkeen yhteiskunnan eri osa-alueilla ja miten se jatkaa nykyisyyden ja tulevaisuuden muokkaamista.

Diest
Pyhän Sulpiciuksen kirkko (St. Sulpitiuskerk)
Pyhän Sulpiciuksen kirkko (St. Sulpitiuskerk)
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Diest

Koordinaatit: 50°59′N, 5°3′E

Valtio Belgia
Alue Flanderi
Provinssi Flanderin Brabant
Arrondissementti Leuven
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Pormestari Jan Laurys
Kunnanvaltuusto 27 paikkaa
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 58,20 km²
Väkiluku (2011) 23 150
 – Väestötiheys 398 as./km²









Diest on kaupunki Belgiassa Flanderin Brabantin provinssissa. Maan pääkaupunkiin Brysseliin on matkaa noin 60 kilometriä. Asukkaita kaupungissa oli vuoden 2011 alussa 23 150. [1]

Diestin tunnetuin nähtävyys on vuosina 1417–1534 hiekkakivestä rakennettu Pyhän Sulpiciuksen kirkko. Kirkkoon on haudattu Vilhelm I Oranialaisen poika Philip Oranialainen, joka kuului kaupunkia vuosina 1499–1795 hallinneeseen Nassaun ruhtinassukuun. Nassaun sukuun liittyvää esineistöä on nähtävillä Diestin kaupunginmuseossa.

Lähteet

Viitteet

  1. Belgian kuntien asukasluvut statbel.fgov.be. 1.1.2011. Viitattu 11.5.2012.

Aiheesta muualla