Enni Rekola

Nykymaailmassa Enni Rekola:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille. Enni Rekola on herättänyt keskustelua ja pohdiskelua eri aloilla sen alkuperästä sen vaikutuksiin yhteiskuntaan. Tässä artikkelissa tutkimme Enni Rekola:n monia puolia analysoimalla sen kehitystä ajan myötä, sen vaikutuksia jokapäiväiseen elämään ja sen merkitystä eri yhteyksissä. Olipa Enni Rekola henkilö, ilmiö, historiallinen tapahtuma tai mikä tahansa muu aihe, sen tutkiminen ja ymmärtäminen ovat olennaisia, jotta voimme ymmärtää paremmin maailmaa, jossa elämme.

Enni Rekola (26. marraskuuta 1909 Viipuri19. maaliskuuta 1982) oli suomalainen näyttelijä, joka tunnettiin elokuvissa tummasta ja matalasta äänestään. Rekola oli tunnettu näyttelijä Helsingin kaupunginteatterissa. Teatteriuransa alussa hän esiintyi Viipurin kaupunginteatterissa vuosina 1931-32. Lisäksi hän näytteli 20 elokuvassa vuosina 1945-1968.

Kaupunginteatterissa Rekolan näyttämötehtäviä olivat muun muassa Rakkain rakastaja, Kansanvihollinen, Sanny Kortmanin koulu, Naiset ja Peer Gynt. Hän näytteli myös useita sivuosia elokuvissa, kuten Nokea ja kultaa (1945) ja Nuoruus sumussa (1946). Elokuvasadussa Prinsessa Ruusunen (1949) Rekola nähtiin Tuonettaren osassa. Hänet muistettaneen kuitenkin parhaiten komedian Virtaset ja Lahtiset (1959) Helmi Lahtisena. Elokuvan on ohjannut Jack Witikka.

Elokuvat

Lähteet