Tässä artikkelissa tutkimme Factory Records:n vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Factory Records on ollut mielenkiinnon ja keskustelun aiheena useilla tiedon aloilla yhteiskuntatieteistä teknologiaan. Sen vaikutus on ylittänyt maantieteelliset ja kulttuuriset rajat, ja sen merkitys kehittyy jatkuvasti. Näillä sivuilla analysoimme eri näkökohtia, jotka muodostavat Factory Records:n läsnäolon nykyisessä todellisuudessamme sekä sen heijastuksen tulevaisuuteen. Sen alkuperästä sen käytännön seurauksiin perehdymme syvälliseen analyysiin, joka pyrkii valaisemaan aihetta, joka on niin tärkeä kuin se on väistämätön nykyaikana.
Factory Records oli manchesterilainen levy-yhtiö. Yhtiön perustivat vuonna 1978 Tony Wilson ja Alan Erasmus. Factorylle levyttivät muun muassa Joy Division, New Order, Happy Mondays ja James. Yhtiö ajautui kahden menestyksekkäimmän yhtyeensä levytysten venyessä konkurssiin vuonna 1992. Factory Recordsin sopimusehdot olivat poikkeukselliset, sillä artistit omistivat julkaisuoikeudet levyjen uudelleenjulkaisuihin. Osittain tästä syystä yhtiön myyminen London Recordsille ennen konkurssia osoittautui mahdottomaksi.
Factory Records perusti yhdessä New Orderin jäsenten kanssa vuonna 1982 Manchesteriin myöhemmin Madchester-ilmiön kiinnepisteeksi muodostuneen The Haçienda -yökerhon. Yhtiön ja yökerhon vaiheita käsiteltiin Michael Winterbottomin vuoden 2002 elokuvassa 24 Hour Party People.
Tony Wilson on perustanut useamman samaa nimeä kantavan levy-yhtiön, mutta mikään niistä ei ole saavuttanut alkuperäisen suosiota.