Firefox (elokuva)

Nykyään Firefox (elokuva) on erittäin tärkeä aihe, joka on kiinnittänyt laajan yleisön huomion. Ajan myötä Firefox (elokuva):stä on tullut keskeinen keskustelunaihe eri aloilla politiikasta tieteeseen, kulttuuriin ja teknologiaan. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Firefox (elokuva):n eri puolia ja sen vaikutuksia yhteiskuntaamme. Analysoimme perusteellisesti Firefox (elokuva):n merkitystä ja merkitystä nykymaailmassa sen alkuperästä seurauksiin. Epäilemättä Firefox (elokuva) on aihe, joka herättää keskustelua ja pohdintaa lähitulevaisuudessa, joten on tärkeää olla tietoinen sen kaikista vaikutuksista.

Firefox
Alkuperäinen elokuvateatterijuliste
Alkuperäinen elokuvateatterijuliste
Ohjaaja Clint Eastwood
Käsikirjoittaja Craig Thomas (kirja)
Alex Lasker
Wendell Wellman
Tuottaja Clint Eastwood
Fritz Manes
Paul Hitchcock
Säveltäjä Maurice Jarre
Kuvaaja Bruce Surtees
Leikkaaja Ron Spang
Ferris Webster
Pääosat Clint Eastwood
Freddie Jones
David Huffman
Warren Clarke
Ronald Lacey
Kenneth Colley
Klaus Löwitsch
Nigel Hawthorne
Stefan Schnabel
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä Warner Bros.
Ensi-ilta Yhdysvallat 18. kesäkuuta 1982
Suomi 17. syyskuuta 1982
Kesto 136 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 21 000 000 USD
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Firefox, televisioesityksessä käytetty myös nimeä Firefox – tulikettu[1], on Clint Eastwoodin ohjaama yhdysvaltalainen toiminnallinen trilleri vuodelta 1982, jossa hän näyttelee myös pääosaa.

Juoni

Neuvostoliittolla on tehokkain ilmassa kulkeva ase, MIG-31-hävittäjä, koodinimeltään Tulikettu. Sitä ei näe tutkassa, se lentää kuusi kertaa ääntä nopeammin ja aseita käytetään siinä ajatuksen voimalla. Yhdysvaltalaiset tahtovat varastaa koneen ja haluavat lähettää vaaralliseen operaatioon Vietnamin sodan veteraanin, majuri Mitchell Gantin (Eastwood). Hän suostuu traumoistaan huolimatta tai ehkä juuri sen takia.

Elokuvan erikoisin piirre on sen yleisasenne:lähde? tarina kertoo kylmästi, että poliitikot ja tiedustelujohtajat korjaavat voiton. Toisinajattelijat, agentit ja lentäjät vain tottelevat ja tarvittaessa kuolevat. Eloonjääneiden ainoaksi palkkioksi jäävät salaiset kunniamaininnat, mutta mielessä kummittelevat tehtävissä surmansa saaneiden haamut.

Arvioita

Video-oppaassa vuodelta 1994 elokuva saa yhden tähden viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”huono”.[2]

Lähteet

  1. Firefox Elonet.
  2. Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0

Aiheesta muualla