Nykymaailmassa Francis Lederer on kasvava kiinnostuksen aihe ja kiistaton merkitys. Tekniikan ja globalisaation myötä Francis Lederer:stä on tullut keskustelun keskipiste eri aloilla politiikasta ja taloudesta kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Jopa henkilökohtaisella tasolla Francis Lederer on herättänyt kasvavaa kiinnostusta, joko sen vaikutuksesta jokapäiväiseen elämään tai sen vaikutuksesta siihen, miten näemme ympäröivän maailman. Tässä yhteydessä on olennaista tutkia täysin Francis Lederer:n merkitystä ja vaikutuksia sekä tutkia sen eri puolia ja ulottuvuuksia. Tässä artikkelissa perehdymme Francis Lederer:n kiehtovaan maailmaan ja analysoimme sen merkitystä ja vaikutusta nykyään.
Francis Lederer (alun perin František Lederer, 6. marraskuuta 1899 Praha, Itävalta-Unkari – 25. toukokuuta 2000 Palm Springs, Kalifornia) oli tšekkiläissyntyinen yhdysvaltalainen näyttelijä.
Lederer syntyi juutalaiseen perheeseen Prahan lähellä silloiseen Itävalta-Unkariin. Hän kasvoi kaksikielisenä ja käytti myös nimestään saksalaistettua muotoa, Franz Ledereriä.
Aluksi Lederer esiintyi teatterissa, mutta siirtyi 1920-luvun lopulla elokuvien pariin. Kun poliittinen ilmapiiri kiristyi Saksassa 1930-luvulla, Lederer muutti Yhdysvaltoihin.
Parhaiten hänet muistetaan elokuvista Pandoran lipas (1929) ja Confessions of a Nazi Spy (1939). Ledererin viimeiseksi elokuvaksi jäi Terror Is a Man (1959), mutta hän esiintyi televisio-ohjelmissa vuoteen 1971 asti.