Frankfurter Kreuz

Nykymaailmassa Frankfurter Kreuz on laajalti keskusteltu aihe, joka on noussut ajankohtaiseksi yhteiskunnan eri alueilla. Frankfurter Kreuz on synnyttänyt loputtomia keskusteluja ja pohdiskeluja sen vaikutuksesta talouteen ja vaikutuksestaan ​​ihmissuhteisiin. Ajan myötä mielipiteet ja näkemykset Frankfurter Kreuz:stä ovat kehittyneet, mikä on synnyttänyt monenlaisia ​​lähestymistapoja ja analyyseja aiheesta. Tässä artikkelissa tutkimme Frankfurter Kreuz:n eri ulottuvuuksia ja analysoimme sen merkitystä nykyisessä kontekstissa tavoitteenamme tarjota kattava näkemys tästä erittäin tärkeästä aiheesta.

Frankfurter Kreuz.
Frankfurtin lentoasema ja Frankfurter Kreuz. A 5 vaakatasossa ja A 3 pystytasossa.

Frankfurter Kreuz eli ”Frankfurtin risteys” on Euroopan vilkkaimpiin kuuluva moottoriteiden solmukohta Saksassa Frankfurt am Mainin lounaispuolella lentoaseman välittömässä läheisyydessä. Se yhdistää moottoritiet A 5 ja A 3, joista jälkimmäinen kulkee ensin mainitun yli. Myös valtatie B 43 kulkee risteyksen vaikutusalueella. Frankfurter Kreuzin kautta kulkee noin 320 000 ajoneuvoa päivittäin. Risteys on rakennettu neliapilamallin mukaan. Sen alla sijaitsee Frankfurter-Kreuz-tunneli, josta kulkee Köln–Rhein/Main -rautatieyhteys. Ramppijärjestely on ollut risteyksen kriittinen kohta, sillä noin puolet liikenteestä siirtyy risteyksessä moottoritieltä toiselle. Frankfurter Kreuzia on pidetty symbolina Frankfurtin asemalle Euroopan liikenteen solmukohtana.

Risteyksen historia liittyy läheisesti Saksan moottoritieverkoston alkuvaiheisiin 1920-luvulla. Ajatuksen neliapilamallisesta risteyksestä esitti sveitsiläinen Willy Sarbach. Toisen maailmansodan vuoksi risteyksen rakentaminen siirtyi lopulta 1950-luvulle. Frankfurter Kreuz avattiin 10. heinäkuuta 1956. Sitä rakennettiin kahden vuoden ajan noin 35 hehtaarin kokoiselle alueelle, rakennustöiden aikana siirrettiin 600 000 kuutiometriä maata. Vuonna 1956 risteyksestä kulki 46 000 ajoneuvoa päivittäin, vuonna 1967 jo 130 000. Risteystä uudistettiin 1970-luvun alussa. 1980-luvun lopulle tultaessa risteyksestä kulki yli neljännesmiljoona ajoneuvoa päivittäin ja se tukkeutui toistuvasti. Frankfurter Kreuz rakennettiin täysin uudelleen vuosina 1995–2000. Tällöin rakennettiin myös rautatietunnelit risteysalueen alitse. Risteyksen A 3 -suuntaisten neljän yksittäissillan yhteisleveydeksi tuli lähes 80 metriä.

Aiheesta muualla