Fysioterapia

Tässä artikkelissa analysoimme perusteellisesti Fysioterapia:tä, aihetta, joka on viime aikoina kiinnittänyt monien ihmisten huomion. Fysioterapia on kiehtova aihe, joka on herättänyt paljon kiinnostusta ja keskustelua eri aloilla tieteestä populaarikulttuuriin. Kun tutkimme Fysioterapia:tä, perehdymme sen eri puoliin sen historiasta ja kehityksestä sen tulevaisuuden vaikutuksiin. Ymmärtääksemme paremmin Fysioterapia:ta, tutkimme asiantuntijoiden erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä aiheesta sekä konkreettisia kokemuksia henkilöistä, joihin Fysioterapia on vaikuttanut. Tämä artikkeli pyrkii tarjoamaan kattavan ja päivitetyn näkemyksen Fysioterapia:stä tavoitteenaan rikastaa tietoa ja keskustelua tästä aiheesta.

Fysioterapeutteja työssään

Fysioterapia on terapiaa, jonka keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen omassa elin- ja toimintaympäristössä. Yleensä fysioterapian toimenpiteet kohdentuvat synnynnäisen vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttamaan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. Fysioterapian ydinosaamisalueita ovat toimintakyvyn arviointi, vuorovaikutus, terapia sekä opetus ja ohjaaminen.[1]

Fysioterapiasuunnitelma laaditaan fysioterapeutin ja asiakkaan yhteisymmärryksessä arvioinnin ja alkukeskustelun pohjalta. Fysioterapiasuunnitelman tarkoituksena on tukea asiakkaan aktiivista ja terapiasta vastuuta ottavaa toimintaa suunnitelmassa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Fysioterapian ja fysikaalisten hoitojen antamisesta vastaa fysioterapeutti.[1][2].

Käsite

Fysioterapian käsite muodostuu kreikan kielen sanoista physis ja therapeia. Käsitteellä tarkoitetaan hoitomenetelmiä, joissa käytetään fysikaalisia menettelytapoja parantumiseen johtavina ärsykkeinä. Käsitteellä tarkoitetaan luonnonmukaisia, kehon omia fysiologisia parantumismekanismeja tukevia hoitomenetelmiä.[1]

Lähteet

Viitteet

  1. a b c Kauranen 2021, s. 10–11
  2. Fysioterapian koulutusohjelma, fysioterapeutti: Mihin valmistuneet ovat sijoittuneet? töissä.fi. Arkistoitu 28.3.2014. Viitattu 28.3.2014.

Aiheesta muualla