Georg Ebers

Tässä artikkelissa aiomme sukeltaa Georg Ebers:n jännittävään maailmaan ja tutkia sen kaikkia puolia sen vaikutuksista yhteiskuntaan sen sovelluksiin arkielämässä. Georg Ebers on aina herättänyt ihmisten kiinnostusta ja uteliaisuutta, sillä sen vaikutus on ollut ajan mittaan merkittävä. Näillä linjoilla löydämme kaikki Georg Ebers:n ulottuvuudet ja analysoimme sen merkitystä eri yhteyksissä. Tämä aihe on epäilemättä äärimmäisen tärkeä ja ansaitsee huomiomme, joten lähdemme tutkimusmatkalle ymmärtääksemme paremmin Georg Ebers:tä ja sen roolia nykymaailmassa.

Georg Moritz Ebers (1. maaliskuuta 1837 Berliini, Saksa7. elokuuta 1898 Tutzing, Saksa) oli saksalainen egyptologi ja kirjailija. Vuonna 1875 Ebers löysi yhtenä merkittävimpinä muinaisina löytöinä pidettävän Ebersin papyruksen, joka on nimetty hänen mukaansa.[1] Papyrusarkeille painettu egyptiläinen lääketieteellinen kirjoitus on peräisin noin vuodelta 1550 eaa.

Osa Ebersin papyrusta

Elämä ja teoksia

Ebers opiskeli oikeustiedettä Göttingenin Georg-August-yliopistossa ja myöhemmin itämaisia kieliä sekä arkeologiaa. Ebers julkaisi elämänsä aikana myös monia kuuluisia muinaisegyptiä käsitteleviä romaaneja, kuten vuonna 1864 julkaistu Eine ägyptische Königstochter, joka käsittelee romantiikkaa.

Suomennettuja teoksia

  • Homo sum : romaani, suurimmaksi osaksi suom. Nestor Emil Setälä sekä Kuusikko. Edlund, 1881.
  • Kysymys : idylli, suom. Liida J. Weilin & Göös, 1883.
  • Sisaret : romaani, suom. Fredrik Joel Pätiälä ja Kaarlo Adolf Oskar Relander. Söderström, 1883.
  • Josua : romaani, suom. J. Judén. Satakunnan kirjapaino, 1894.
  • Egyptin kuninkaantytär : historiallinen romaani. Ensimmäinen - toinen osa, suom. Kaapo Murros. Kalevan kirjapaino, 1901-1902.
  • Pormestarin vaimo : romaani, suom. Hilja Walldén. G. W. Edlund, 1903.
  • Sana : romaani, suom. F. H. B. Lagus. Osuuskunta Länsi-Suomi, 1907.

Lähteet

  1. Pieni tietosanakirja I osa. Otava, 1926.

Aiheesta muualla

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Georg Ebers