Google Hangouts

Nykyään Google Hangouts on erittäin ajankohtainen ja ajankohtainen aihe, joka koskee kaikenikäisiä ja -kulttuurisia ihmisiä. Yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita oppimaan Google Hangouts:stä ja ymmärtämään sen vaikutusta moderniin yhteiskuntaan. Sen tärkeyden vuoksi on ratkaisevan tärkeää tutkia Google Hangouts:tä edelleen sen seurausten ja mahdollisten ratkaisujen ymmärtämiseksi. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​näkökulmia Google Hangouts:een ja siihen, miten se vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme. Lisäksi keskustelemme maailmanlaajuisista vaikutuksista ja mahdollisista toimenpiteistä, joita voidaan toteuttaa tämän haasteen ratkaisemiseksi.

Google Hangouts
Kehittäjä Google
Kehityshistoria
Ensijulkaisu 15.5.2013
Tiedot
Ohjelmistotyyppi pikaviestintä, videopuheluohjelma
Alusta Google Chrome -laajennus (Windows/Mac OS/Linux), Android, Android & iOS
Lisenssi Suljettu lisenssi
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

Google Hangouts oli Googlen kehittämä pikaviestintä- ja videopuheluohjelma. Hangouts oli alun perin Google+-palvelun osa. Siitä tuli itsenäinen ohjelma johon Google siirsi Hangoutsin ja Google Talkin toiminallisuuden. Ohjelma julkaistiin 15. toukokuuta 2013 Google+ Messengerin, Talkin ja Hangouts-videopuhelupalveluiden korvaajaksi. Palvelu on käytettävissä internetin kautta sekä Chrome OS-, Android- ja iOS-sovelluksina ja Google Chrome -laajennuksena Windowsilla, Mac OS:lla ja Linuxilla.

Vuonna 2017 Google alkoi kehittää Google Meet ja Google Chat -ohjelmia osana Google Workspace -toimisto-ohjelmaa. Google siirsi Workspace-käyttäjät Meet- ja Chat-käyttäjiksi kesäkuussa 2020. Hangoutsin käyttäjiä alettiin siirtää vuoden 2021 aikana,[1] ja Google Hangouts lakkautettiin 1. marraskuuta 2022.[2]

Ominaisuudet

Google Hangoutsilla voi lähettää pikaviestejä ja soittaa videopuheluita. Pikaviesteissä voi käyttää emojihymiöitä[3], kuvia ja gif-animaatioita[4]. Lisäksi Google Hangoutsissa voi luoda ryhmäkeskusteluja[4]. Videopuheluissa voi olla 2–10 osallistujaa[3], ja ne voi jakaa suoratoistona reaaliaikaisesti YouTubeen Hangouts On Air -palvelun avulla[4].

Katso myös

Lähteet

  1. Kanneganti, Ravi: The latest on Google Hangouts and the upgrade to Google Chat blog.google. 15.10.2020. Google. Viitattu 27.2.2024. (englanniksi)
  2. Schoon, Ben: Google Hangouts shuts down for good today, as web app closes up shop 9to5google.com. 1.11.2022. 9to5Google. Viitattu 27.2.2024. (englanniksi)
  3. a b Sottek, T.C.: Google unveils Hangouts: a unified messaging system for Android, iOS, and Chrome 15.5.2013. The Verge. Viitattu 17.8.2014. (englanniksi)
  4. a b c Hangouts Google. Viitattu 17.8.2014.