Groundhog Day

Nykymaailmassa Groundhog Day:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe kaikenikäisille ja -taustaisille ihmisille. Sen vaikutukset ovat tuntuneet yhteiskunnan eri puolilla henkilökohtaisesta globaaliin tasoon, synnyttäen keskustelua, pohdintaa ja merkittäviä muutoksia eri alueilla. Kun siirrymme eteenpäin 2000-luvulle, Groundhog Day on edelleen aihe, joka herättää tunteita, haasteita ja mahdollisuuksia ja pakottaa meidät ajattelemaan toimintaamme ja päätöksiämme uudelleen. Tässä artikkelissa tutkimme Groundhog Day:n eri näkökulmia ja ulottuvuuksia analysoimalla sen kehitystä, vaikutusta ja mahdollisia seurauksia tulevaisuuteen.

Groundhog Dayn viettoa Pennsylvanian Punxsutawneyssa vuonna 2005.

Groundhog Day ('murmelinpäivä') on Yhdysvalloissa ja Kanadassa vietettävä juhlapäivä.

Juhlan tarkoituksena on vuosittain 2. helmikuuta ennustaa talven pituutta.[1] Tämän selvittämiseksi ajetaan metsämurmeli (engl. groundhog) pesästään. Jos sää on pilvinen eikä murmelin varjoa näy, merkitsee se talven loppuvan pian. Aurinkoisella säällä näkyvä murmelin varjo ennustaa talven kestävän vielä vähintään kuusi viikkoa.[2] Tunnetuinta Murmelinpäivän seremoniaa vietetään Pennsylvaniassa, Punxsutawneyn kaupungissa, jonne saapuu joka vuosi kymmeniätuhansia turisteja.[3]

Muualla maailmassa juhla on tullut tunnetuksi Päiväni murmelina -elokuvasta, jonka pääosassa on Bill Murray.

Lähteet

  1. Groundhog Day | History, Punxsutawney Phil, & Facts Encyclopædia Britannica. 2022. Viitattu 29.11.2022. (englanniksi)
  2. Groundhog Day (Murmelin päivä) peda.net. Arkistoitu 5.10.2018. Viitattu 5.10.2018.
  3. Murmeli povasi amerikkalaisille vielä viikkoja talvea Savon Sanomat. Viitattu 5.10.2018.

Aiheesta muualla

Groundhog.org