Hämeen poliisilaitos

Tässä artikkelissa tutkimme Hämeen poliisilaitos:n vaikutusta yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Syntymisestään lähtien Hämeen poliisilaitos on synnyttänyt monenlaisia ​​keskusteluja ja kiistoja jättäen jälkensä kulttuuriin, teknologiaan, politiikkaan ja muille alueille. Vuosien varrella Hämeen poliisilaitos on osoittanut kykynsä vaikuttaa tapaamme elää, työskennellä ja olla yhteydessä muihin. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme, kuinka Hämeen poliisilaitos on muokannut nykymaailmaa ja millaisia ​​vaikutuksia sillä voi olla tulevaisuudessa.

Hämeen poliisilaitoksen toiminta-alue

Hämeen poliisilaitos muodostettiin 1. tammikuuta 2014 yhdistämällä Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen poliisilaitokset sekä Liikkuvan poliisin Lahden ja Hämeenlinnan toimipisteet.[1] Hämeen poliisilaitos vastaa poliisitoiminnasta 22 kunnan alueella Kanta- ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Pääpoliisiasema sijaitsee Lahdessa entisen Lahden varuskunnan alueella 1973 rakennetussa entisessä ruokalassa [2] ja poliisiasemat Orimattilassa, Heinolassa, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa.[3] Poliisilaitoksella työskentelee noin 560 henkilöä, joista on poliiseja noin 460.

Hämeen poliisilaitos huolehtii yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä, poliisin hälytyspalveluista, rikosten ennalta estämisestä, selvittämisestä, tutkinnasta ja syyteharkintaan saattamisesta, poliisin lupahallinnosta sekä muista paikallispoliisille kuuluvista tehtävistä toimialueellaan.

Lähteet

Aiheesta muualla