Herbert Pitman

Tänään puhumme Herbert Pitman:sta. Tämä on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta viime aikoina ja jolla on epäilemättä merkittävä vaikutus elämäämme. Herbert Pitman on jotain, johon voimme kaikki samaistua tavalla tai toisella, koska se on läsnä jokapäiväisen elämämme eri puolilla. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Herbert Pitman:n eri näkökohtia, analysoimme sen merkitystä, vaikutusta yhteiskuntaan ja sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme. Lisäksi käsittelemme joitain asiantuntijoiden näkökulmia ja mielipiteitä aiheesta, jotta voimme tarjota täydellisemmän ja tietoisemman kuvan Herbert Pitman:stä. Valmistaudu lähtemään kiehtovalle löytömatkalle!

Pitman (vas.) ja Charles Lightoller uppoamisen jälkeen.

Herbert John "Bert" Pitman (20. marraskuuta 18777. joulukuuta 1961) oli RMS Titanicin kolmas perämies. Pitmanin töihin kuului mm. tarkkailu kansilla ja suunnanselvitys. Kun laiva törmäsi jäävuoreen 14. huhtikuuta, Pitman oli hytissään nukkumassa. Pitman havahtui törmäyksestä ja myöhemmin neljäs perämies Boxhall kertoi hänelle laivan törmänneen jäävuoreen ja uppoavan. Pitman sai tehtäväkseen raportoida laivan tyyrpuurin puolella samalla kun pelastusveneitä valmisteltiin. Ensimmäisen perämiehen Murdorchin saatua käskyn laskea pelastusveneet hän määräsi Pitmanin veneeseen numero 5 valvojaksi. Murdorch kätteli Pitmania hyvästiksi sanoen: "näkemiin ja onnea". Pitman tarkkaili laivan uppoamista 400 metrin päässä tunnin ajan kunnes tajusi laivan olevan tuomittu. Laivan upottua Pitman katsoi kelloaan ja sanoi sen olevan 2:20. Pitman halusi soutaa uppoamispaikalle auttamaan veden varassa olevia matkustajia mutta veneessä olleet matkustajat kielsivät sen. Pelastuttuaan RMS Carpathialle Pitman joutui todistajaksi saavuttuaan New Yorkiin ja myöhemmin palattuaan kotiin Englantiin.[1]

Pitman työskenteli myöhemmin RMS Oceanicilla ja RMS Olympicillä turman jälkeen. Toisessa maailmansodassa Pitman toimi pursimiehenä SS Mataroalla ja jäi eläkkeelle vuonna 1946. Pitman vietti lopun elämäänsä Pitcombella, Somersetissa, kunnes kuoli vuonna 1961 aivoverenvuotoon 84-vuotiaana. Vuonna 1998 Pitmanin sukulaisten tavaroita huutokaupattiin Sotheby’sillä.

Lähteet

  1. Herbert John Pitman Encyclopedia Titanica. Viitattu 30.7.2013. (englanniksi)