Tässä artikkelissa Hiiliryhmä:n aihetta käsitellään laajasta ja täydellisestä näkökulmasta tavoitteena tarjota lukijoita kiinnostavaa tietoa. Analysoidaan eri näkökohtia, jotka liittyvät Hiiliryhmä:een, sen alkuperään, kehitykseen, vaikutuksiin ja merkitykseen nykyään. Lisäksi selvitetään erilaisia mielipiteitä ja näkökulmia Hiiliryhmä:stä keskustelun rikastamiseksi ja kokonaisvaltaisen näkemyksen tarjoamiseksi aiheesta. Artikkelin aikana esitetään tietoja, tilastoja ja vankkaa tietoa jokaisen väitteen tueksi, jotta voidaan tarjota laadukasta ja luotettavaa sisältöä lukijalle, joka on kiinnostunut syventämään tietojaan Hiiliryhmä:stä.
Hiiliryhmä on alkuaineiden jaksollisen järjestelmän 14. ryhmä eli neljäs pääryhmä. Siihen kuuluu kuusi alkuainetta: hiili (C), pii (Si), germanium (Ge), tina (Sn), lyijy (Pb) ja flerovium (Fl). Näistä alkuaineista hiili on epämetalli, pii ja germanium ovat puolimetalleja, lyijy ja tina ovat metalleja ja flerovium keinotekoisesti valmistettu, varsin lyhytikäinen radioaktiivinen alkuaine.
Korkein hapetusluku hiiliryhmän stabiileilla alkuaineilla on +IV ja alin -IV, koska kaikilla on neljä elektronia uloimmalla kuorellaan. Hiiliryhmän alkuaineet muodostavat usein kovalenttisia sidoksia.