Hirvilahti (Perniö)

Tämän päivän artikkelissa aiomme sukeltaa Hirvilahti (Perniö):n kiehtovaan maailmaan. Hirvilahti (Perniö) on ollut jatkuvan mielenkiinnon ja keskustelun aihe Hirvilahti (Perniö):n vaikutuksesta historiaan sen merkityksellisyyteen nykyään. Vuosien varrella Hirvilahti (Perniö) on ollut ratkaisevassa roolissa ihmisten elämässä, sillä se on vaikuttanut tapaan, jolla he ajattelevat, toimivat ja suhtautuvat ympäröivään maailmaan. Yksityiskohtaisen ja syvällisen analyysin avulla tutkimme Hirvilahti (Perniö):n eri puolia ja sen vaikutusta yhteiskuntaan. Sen alkuperästä sen kehitykseen perehdymme Hirvilahti (Perniö):n monimutkaisuuteen ja sen vaikutuksiin elämäämme.

Hirvilahti (ruots. Hirvlax[1]) on kylä Salon kaupungin Perniössä. Kylä sijaitsee Perniön lounaislaidalla Laukanlahteen laskevien Krapuojan ja Myllyojan välissä.

Huomattava osa Hirvilahden kyläalueesta on peltoa. Kylän sisäosissa on laaja metsien peittämä mäkialue. Aivan kyläalueen keskellä sijaitsee Hirvilahden kartano, johon kulkee tie kylän länsipuolelta. Valtaosa kylän asutuksesta sijaitsee tien varrella suhteellisen tiiviisti.[2]

Hirvilahti on 1200-luvun jälkeen perustettu uudisasutuskylä. Kylän alue on vanhaa rälssimaata ja Hirvilahden kartano on ollut aatelissukujen hallitsema säteri.[3] Valtaosa kylä maa-alueesta kuuluu kartanolle, eikä karttojen perusteella kylään ole syntynyt uutta asutusta 1960-luvun jälkeen.[4]

Lähteet

  1. Hirvlax, Bjärnå Finlandssvenska Bebyggelsenamn: SLS. Viitattu 8.4.2023. (ruotsiksi)
  2. Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 8.4.2023.
  3. Turun maakuntamuseon Sarakum-projekti, Perniön kulttuuriympäristö ja arvot, s. 78. Turun maakuntamuseo, 2005. Teoksen verkkoversio.
  4. Peruskartta vuodelta 1966 vanhatkartat.fi. Viitattu 8.4.2023.