Hor (faarao)

Tässä artikkelissa perehdymme Hor (faarao):n jännittävään maailmaan ja tutkimme sen alkuperää, sen merkitystä tänään ja sen mahdollisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Perustamisestaan ​​lähtien Hor (faarao) on herättänyt kiinnostusta ja uteliaisuutta kaiken ikäisissä ja ammateissa, ja siitä on tullut toistuva aihe keskusteluissa, keskusteluissa ja akateemisissa tutkimuksissa. Tämän kirjoituksen aikana syvennymme Hor (faarao):n tärkeimpiin aspekteihin, analysoimme sen vaikutuksia eri yhteyksissä ja tarjoamme kriittisen näkemyksen sen vaikutuksesta nyky-yhteiskuntaan. Kattavan lähestymistavan avulla pyrimme tarjoamaan lukijoillemme täydellisemmän käsityksen Hor (faarao):stä ja sen vaikutuksista nykymaailmassa.

Hor

Hor tai Hor I (myös Hor Awibre) oli muinaisen egyptin 13. dynastiaan kuuluva faarao. Hän hallitsi noin 1777–1775 eaa. Hor määräsi hallintokaudellaan uudistamaan faarao Amenemhat III:n pyramidin Dahshurissa. Omaksi haudakseen Hor valitsi käyttämättömän kuiluhaudan. Horin hauta löydettiin arkeologisissa kaivauksissa vuonna 1894, ja sieltä löytyi erilaisia esineitä sekä faaraota esittävä puuveistos.[1]

Lähteet

  1. Dariusz Sitek: Ancient Egypt - Dynasty XIII Ancient Egypt - History and Chronology. Viitattu 29.10.2023. (englanniksi)
Edeltäjä:
Neferhotep I
Egyptin faarao
13. dynastia
Seuraaja:
Khendjer