Howard Ashman

Tässä artikkelissa tutkimme Howard Ashman:n aihetta analysoidaksemme sen vaikutusta ja merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Howard Ashman on ollut mielenkiinnon ja keskustelun kohteena useilla eri aloilla, olipa se sitten akateeminen, sosiaalinen, kulttuurinen tai poliittinen. Sen vaikutus on ollut merkittävä siinä, miten ihmiset näkevät ja lähestyvät tiettyjä ongelmia sekä tavassa toimia ympäristössään. Tässä tekstissä tarkastelemme erilaisia ​​Howard Ashman:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen mahdollisiin tulevaisuuden vaikutuksiin. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota kattava ja kattava näkemys Howard Ashman:stä, jotta voidaan edistää tämän aiheen syvempää ja pohdiskelevaa ymmärtämistä.

Howard Elliot Ashman (17. toukokuuta 1950 Baltimore, Maryland, Yhdysvallat14. maaliskuuta 1991 New York City, New York, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen Grammy- ja Oscar-palkittu[1] näytelmäkirjailija ja elokuvamusiikin sanoittaja. Hänen tunnetuin työnsä on musikaali Pieni kauhukauppa, johon hän teki sanat ja Alan Menken sävelsi musiikin. Pienestä kauhukaupasta tuli tuottoisin ja kolmanneksi pisimpään pyörinyt Off Broadway -musikaali.[1] Ashman voitti Oscar-palkinnon parhaasta laulusta ”Under the Sea” elokuvaan Pieni merenneito vuonna 1990 ja Grammy-palkinnon albumista The Little Mearmaid vuonna 1991.

Ashman oli homoseksuaali.[2] Hän kuoli 40-vuotiaana AIDSin aiheuttamiin komplikaatioihin.[3] Kuolemansa jälkeen Ashman oli ehdolla parhaan laulun Oscar-palkinnon saajaksi kolmesta laulusta elokuvaan Kaunotar ja hirviö vuoden 1992 gaalassa. Hän voitti Alan Menkenin kanssa palkinnon laulusta ”Beauty and the Beast”. Ashmanin palkinnon vastaanotti hänen kumppaninsa Bill Launch. Hän oli myös vuotta myöhemmin Oscar-ehdokkaana elokuvasta Aladdin.[3]

Lähteet

  1. a b Howard Ashman, Grammy Songwriter The Seattle Times. 15.3.1991. Arkistoitu 24.9.2018. Viitattu 26.5.2009. (englanniksi)
  2. The wonderful gay world of Disney (The Outsider Wins) advocate.com. Arkistoitu 23.2.2007. Viitattu 26.5.2009. (englanniksi)
  3. a b Howard Ashman hollywood.com. Arkistoitu 1.5.2009. Viitattu 26.5.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla