ICQ

Tässä artikkelissa tutkimme ICQ:n jännittävää maailmaa ja kaikkea, mitä tällä teemalla on tarjota. Sen alkuperästä sen nykyiseen vaikutukseen uppoudumme tutkimusmatkalle ymmärtääksemme täysin ICQ:n tärkeyden ja merkityksen elämässämme. Kattavan analyysin avulla tarkastelemme eri puolia ja näkökohtia, jotka tekevät ICQ:stä yleismaailmallisen kiinnostavan aiheen, ja käsittelemme kaikkea sen sosiaalisista vaikutuksista sen maailmanlaajuisiin vaikutuksiin. Asiantuntijoiden haastatteluja, tilastotietoja ja erilaisia ​​näkökulmia sisältävä artikkeli pyrkii olemaan täydellinen opas, joka paljastaa ICQ:n mysteerit ja hyveet ja tarjoaa kattavan näkemyksen, jonka avulla lukija voi sukeltaa tämän aiheen kiehtovaan universumiin.

ICQ:n logo.

ICQ on alun perin israelilaisen Mirabilisin kehittävä pikaviestintäohjelma. Ohjelma julkaistiin marraskuussa 1996, jolloin se oli ensimmäinen Internetin yli toimiva pikaviestinlähde?. Nimi "ICQ" on sanaleikki/lyhennys fraasista "I seek you".

ICQ:n käyttäjä voi kommunikoida toisten verkossa olevien ihmisten kanssa. Ohjelma ilmoittamaa käyttäjälle, kun joku tuttu on tavoitettavissa. Ohjelmisto tarjoaa keskustelumahdollisuuden ja tiedonsiirron. Ohjelma on käyttäjälle ilmainen, mainoksin tuettu.

ICQ perustuu OSCAR-protokollaan, jota myös AOL Instant Messenger käyttää. Jokaisella käyttäjällä on yksilöllinen tunnusnumero UIN (Universal Internet Number), joka on salasanan lisäksi käyttäjätilin ainoa pysyvä tieto. Käyttäjä voi vaihtaa tilinsä käyttäjänimeä ja sähköpostiosoitetta vapaasti.

America Online (AOL) osti heinäkuussa 1998 Mirabilisin 287 miljoonalla dollarilla. 19. joulukuuta 2002 AOL Time Warner ilmoitti ICQ:n saaneen Yhdysvalloissa patentin pikaviestintään[1].

Huhtikuussa 2010 AOL ilmoitti myyneensä ICQ:n Digital Sky Technologiesille 187,5 miljoonalla US-dollarilla.[2]

Mirabiliksen ICQ-ohjelmia on saatavilla kaikille Windowsin versioille, Linuxille ja Macille. ICQ:n verkkoprotokolla OSCAR on suljettu, mutta ICQ:lle on tehty silti muitakin yhteensopivia asiakasohjelmia.

Toisin kuin monet myöhemmät kilpailijansa ICQ on edelleenmilloin? olemassa ja sitä ylläpidetään. MSN Messenger suljettiin jo 2014, AOL Instant Messenger suljettiin joulukuussa 2017 sen saavutettua 20 vuoden iän ja Yahoo! Messenger kesällä 2018.[3]

Lähteet

Aiheesta muualla