Tässä artikkelissa analysoimme IDEA:n vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Perustamisestaan lähtien IDEA on ollut ratkaisevassa roolissa jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla ja vaikuttanut kaikkeen ihmisten yksittäisistä päätöksistä globaalin tason tapahtumien tulevaisuuteen. Tarkastellaan perusteellisen analyysin avulla niitä monia näkökulmia, joista IDEA on muokannut kulttuuriamme, tapaamme suhtautua ja käsitystämme ympäröivästä maailmasta. Samoin tutkimme tapoja, joilla IDEA jatkaa muutosten luomista, keskustelemalla sen aiheuttamista eettisistä ja moraalisista seurauksista nyky-yhteiskunnassa. Siksi tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota kriittinen ja pohdiskeleva katsaus IDEA:n vaikutuksiin nykymaailmassa.
IDEA (International Data Encryption Algorithm) on kryptografisesti vahva 64-bittinen lohkosalaaja, jonka avaimen pituus on 128 bittiä.
Selkokielinen lohko on 64-bittiä, joka käsitellään neljässä 16-bittisessä lohkossa.[1]
IDEA on kehitetty ETH Zürichissa vuonna 1991.
IDEA on ollut patentoitu mutta sitä koskevat patentit ovat vanhentuneet.[2] IDEAa käytetään esimerkiksi PGP:ssä (Pretty Good Privacy) ja on tuettu GnuPG:ssä mutta ei suositella sen pienen lohkokoon vuoksi.[2]
Slashdotin haastattelussa vuonna 1999 Bruce Schneier kommentoi että ei enää suosittele IDEA-algoritmin käyttöä.[3]
IDEA-algoritmia on ehdotettu laajennettavaksi modernien vaatimuksien mukaisiksi.[4]