Ilkka Tuomisto-maailmassa on loputtomasti näkökohtia, jotka ansaitsevat tutkia ja keskustella. Olipa Ilkka Tuomisto henkilö, aihe, päivämäärä tai mikä tahansa muu käsite, sen merkitys ja vaikutus elämäämme käy ilmi, kun tutkimme sen merkitystä ja vaikutuksia. Ilkka Tuomisto on jättänyt jälkensä yhteiskuntaan, kulttuuriin ja historiaan synnytyksestään sen kehitykseen synnyttäen keskusteluja, pohdintoja ja analyyseja, joiden avulla voimme ymmärtää paremmin sen tärkeyttä. Tässä artikkelissa perehdymme Ilkka Tuomisto:n maailmaan löytääksemme sen monet puolet ja saadaksemme lisätietoja sen merkityksestä nykyisessä kontekstissamme.
Ilkka Tuomisto (s. 19. tammikuuta 1984) on suomalainen vammaisluokissa kilpaillut maastohiihtäjä.[1] Hän on saavuttanut paralympialaisissa hopeaa 20 kilometrin perinteisen tyylin hiihdossa Sotšissa 2014[2], jaetun pronssin Pyeongchangin paralympialaisissa 2018 perinteisen tyylin sprinttihiihdossa[3], sekä pronssia perinteisen tyylin sprinttihiihdossa Vancouverissa 2010[4]. Ensimmäisen kerran hän osallistui paralympialaisiin Torinossa 2006. Vancouverin kisojen avajaisissa hän toimi Suomen joukkueen lipunkantajana[1]. Vuonna 2009 Tuomisto voitti maailmanmestaruuden 20 kilometrin perinteisen tavan hiihdossa. Hän on voittanut myös maailmancupin kokonaiskilpailun[4].
Tuomistolla on vasemmassa kädessään synnynnäinen vamma: käsi on kyynärpään alapuolelta poikki. Ensimmäisen käsiproteesinsa hän sai viisivuotiaana.[1] Hän edustaa seuratasolla Ylöjärven Urheilijoita. Hän päätti urheilu-uransa Pyeongchangin paralympialaisiin 2018[5].