International Consortium of Investigative Journalists

Nykymaailmassa International Consortium of Investigative Journalists:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle yhteiskunnalle. International Consortium of Investigative Journalists on onnistunut vangitsemaan miljoonien ihmisten huomion eri puolilla maailmaa sen vaikutuksesta politiikkaan, talouteen, kulttuuriin tai yhteiskuntaan yleensä. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti International Consortium of Investigative Journalists:n eri ulottuvuuksia sen historiallisesta alkuperästä sen nykyisiin vaikutuksiin. Tavoitteena on tarjota kattava ja rikastuttava näkemys tästä nykyään niin tärkeästä aiheesta.

International Consortium of Investigative Journalists (lyhennettynä ICIJ) on amerikkalaisen journalistin, Charles Lewisin vuonna 1997 perustama kansainvälinen tutkivien journalistien yhteenliittymä. Verkostoa johtaa australialainen tutkiva journalisti Gerard Ryle ja se on osa The Center for Public Integrityä (CPI), joka on yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon tutkivan journalismin järjestö.

Washington D.C.:ssä päämajaansa pitävään ICIJ:hin kuuluu 185 journalistia 65 maasta. Sen päämääränä on keskittyä erilaisiin maailmanlaajuisiin ongelmiin kuten kansainväliseen rikollisuuteen, korruptioon sekä vallan väärinkäytöksiin.

Ryhmän neuvoa antava elin koostuu tunnetuista kansainvälisen tutkivan journalismin nimistä, kuten: Bill Kovach, Chuck Lewis, Rosental Calmon Alves, Phillip Knightley, Gwen Lister, Goenawan Mohamad, Reginald Chua ja Brant Houston.

Ryhmän kirjoituksia on julkaistu laajalti kansainvälisessä lehdistössä (esim. BBC, Le Monde, Asahi Shimbun, Novaja Gazeta, NRK ja The Washington Post). Suomessa ICIJ:n juttuja on julkaissut mm. Yle.[1][2]

Katso myös

Lähteet

  1. http://www.icij.org/about International Consortium of Investigative Journalists:in kotisivut
  2. http://www.gerardryle.com/ Gerard Rylen kotisivut