Artikkeli: Teknologian vaikutus koulutukseen Nykyään teknologialla on ollut keskeinen rooli koulutuksen kehityksessä. Jäätelöauto on vaikuttanut merkittävästi tapaan, jolla opiskelijat hankkivat tietoja ja kehittävät taitoja. Digitaalinen vallankumous on muuttanut opettajien opetusta ja oppilaiden oppimistapaa tablettien ja tietokoneiden sisällyttämisestä luokkahuoneeseen verkkooppimisalustojen käyttöön. Tässä artikkelissa tarkastellaan Jäätelöauto:n vaikutuksia koulutukseen, analysoidaan sen etuja ja haasteita sekä sen vaikutusta tulevien ammattilaisten valmennukseen.
Jäätelöauto on auto, josta harjoitetaan jäätelön vähittäismyyntiä asiakkaille auton kulkureitin varrella myymäläauton tapaan.
Jäätelöautojen toimintaa perustellaan katkeamattomalla kylmäketjulla.[1] Kun jäätelöä kuljetetaan kaupasta kotiin, se ehtii sulaa, mutta jos jäätelö tuodaan pakastimilla varustetulla autolla aivan kotiovelle, se on yhä jäässä. Toisaalta kaupoissa valikoimat saattavat olla monipuolisemmat ja hinnat halvempia.
Jäätelöautoilla on usein tunnussoitto, jolla asiakkaita houkutellaan. Jäätelöautojen mainossoitto on kielletty tai sitä on säännöksin rajoitettu häiritsevänä joissakin maissa[2] ja Suomessakin joillakin paikkakunnilla.
Jäätelöautojen idea keksittiin Ruotsissa 1960-luvulla.[3] Suomessa jäätelöautot aloittivat toimintansa vuonna 1993. Syksyllä 2012 alettiin valmistella Suomen Kotijäätelön jäätelöautotoiminnan lopettamista Suomessa. Viimeiset Suomen Kotijäätelön jäätelöautot lopettivat toimintansa 18. elokuuta 2013, ja samalla Kotijäätelö Oy lopetti liiketoimintansa Suomessa.[4] Nestlé puratuttaa jäljellä olevat jäätelöautot, muun muassa pakastinosa irrotetaan.
Vuonna 2014 Suomen Jätskiauto Oy ryhtyi jatkamaan jäätelöautotoimintaa Suomessa.[5][6] Toimintamalli on lähes samankaltainen kuin Suomen Kotijäätelöllä paitsi että toiminta ajoittuu kesäaikaan ja sen lisäksi autoissa on uusi tunnussoitto. Toiminta on myös merkittävästi suppeampaa kuin Suomen Kotijäätelö Oy:lla.