Józef Korzeniowski

Tässä artikkelissa aiomme tutkia perusteellisesti aihetta Józef Korzeniowski, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja kiistaa viime vuosina. Ilmestymisestään lähtien Józef Korzeniowski on herättänyt ihmisten huomion eri aloilta ja synnyttänyt intohimoisia keskusteluja ja ristiriitaisia ​​mielipiteitä. Tämän analyysin avulla pyrimme tarkastelemaan yksityiskohtaisesti Józef Korzeniowski:een liittyviä eri näkökohtia, jotta voimme valaista sen merkitystä, vaikutuksia ja mahdollista tulevaa kehitystä. Monitieteisellä lähestymistavalla käsittelemme sekä sen historiallisia, kulttuurisia, sosiaalisia ja tieteellisiä ulottuvuuksia että asiaan liittyviä erilaisia ​​näkökulmia pyrkiessämme tarjoamaan kattavan ja rikastuttavan näkemyksen Józef Korzeniowski:stä.

Tämä artikkeli käsittelee 1797 syntynyttä puolalaista kirjailijaa. Se on myös brittiläistyneen puolalaiskirjailijan Joseph Conradin alkuperäinen nimi.
Józef Korzeniowski
Józef Korzeniowski
Józef Korzeniowski
Henkilötiedot
Syntynyt1797
Kuollut1863 (65–66 vuotta)
Kansalaisuus Puola
Ammatti kirjailija
Kirjailija
Äidinkielipuola
Tuotannon kielipuola
Pääteokset Karpaccy górale
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Józef Korzeniowski (17971863) oli puolalainen kirjailija. Hän oli ensin Kremenetsin puolalaisen lyseon ja sen jälkeen Kiovan yliopiston professorina sekä myöhemmin Puolan kuningaskunnan koulujen tarkastajana ja 1861–1863 Puolan kansanvalistusdepartementin päällikkönä.

Korzeniowski oli hyvin tuottelias näytelmä- ja novellikirjailija. Hänen näytelmänsä, joista paras on Karpaccy górale ('Karpaatin vuoristolaiset', 1842), ovat olleet suosittuja. Korzeniowskin novelleista mainittava on esimerkiksi Krewni ('Sukulaiset', 1857). Hän on tarkka havainnontekijä ja hyvä tyyliniekka, mutta jokseenkin kylmä ja väritön. Korzeniowski on ensimmäinen huomattava realisti puolalaisessa kirjallisuudessa.[1]

Lähteet

  1. Mikkola, Jooseppi Julius: Korzeniowski, Jósef. Tietosanakirja osa 4, palsta 1397. (Artikkeli sisältää tekstiä, joka on tuotu tästä tekijänoikeusvapaasta lähteestä) Tietosanakirja-osakeyhtiö, 1912. Teoksen verkkoversio.

Aiheesta muualla