Tervetuloa Jaettu muisti:n artikkeliin, jossa tutkimme yksityiskohtaisesti kaikkia tähän päivään niin merkitykselliseen aiheeseen liittyviä näkökohtia. Tämän artikkelin aikana analysoimme erilaisia näkökulmia, viimeaikaisia tutkimuksia, tilastotietoja ja asiantuntijoiden lausuntoja, jotka auttavat meitä ymmärtämään paremmin Jaettu muisti:n merkitystä elämässämme. Tutkimme perusteellisesti Jaettu muisti:n kaikkia ulottuvuuksia sen alkuperästä sen vaikutuksiin nyky-yhteiskunnassa tarjotaksemme lukijoillemme täydellisen ja yksityiskohtaisen kuvan tästä aiheesta. Riippumatta aiemman tietämyksesi tasosta Jaettu muisti:stä, tämän artikkelin tarkoituksena on herättää kiinnostuksesi ja rikastuttaa ymmärrystäsi tästä tärkeästä aiheesta.
Jaettu muisti (engl. shared memory) on prosessien välinen kommunikaatiotapa, joka löytyy jossakin muodossa useista eri käyttöjärjestelmistä. Menetelmässä tietty muistialue merkitään saataville useammalle prosessille ja se voi olla nopein tapa kommunikoida minimoiden kopioiden tarvetta.
Jaetulla muistilla voidaan tarkoittaa myös tietokonelaitteiston kykyä käyttää samoja muistialueita riippuen muistiarkkitehtuurista.
Unixeissa ja Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä voidaan käyttää System V järjestelmäkutsuja shmget()
ja shmctl()
jaetun muistialueen luomiseen ja käsittelyyn. Uudempi POSIX-yhteensopiva rajapinta käyttää shm_open()
, ftruncate()
ja mmap()
järjestelmäkutsuja.[1] Käyttöjärjestelmät voivat tukea molempia tapoja.[2]
Windowsissa käytetään CreateFileMapping()
ja MapViewOfFile()
funktioita tai CreateSharedMemory()
ja AllocateSharedMemory()
jaetun muistialueen käsittelyyn.[3][4]
Jaettu muisti ei itsessään määrittele dataformaattia jaetuille tiedoille.
Muistialue ei ole varattu prosessilta.[5]