Nykymaailmassa Jaunais laiks on aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Jaunais laiks on ollut keskustelun ja kiistan kohteena sen vaikutuksista yhteiskuntaan ja sen vaikutuksiin maailmanlaajuiseen talouteen. Teknologisen kehityksen ja yhteisöissä tapahtuvien muutosten myötä Jaunais laiks on ottanut johtavan roolin ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Tässä artikkelissa tutkimme Jaunais laiks:n eri puolia, analysoimme sen vaikutusta yhteiskunnan eri osa-alueisiin ja tarkastelemme mahdollisia vaikutuksia tulevaisuuteen.
Uusi aika (latv. Jaunais laiks) oli latvialainen vuonna 2002 perustettu konservatiivipuolue. Se kuului Euroopan kansanpuolueeseen.
Puolueen perusti entinen Latvian keskuspankin johtaja Einars Repše. Hän lupasi toimia voimakkaasti korruptiota vastaan, ja puolueesta tuli vuoden 2002 vaaleissa suurin ja Repšestä pääministeri. Repše piti lupauksensa, mikä hänen johtamistyylinsä kanssa aiheutti ristiriitoja. Tammikuussa 2004 hallituskoalitio hajosi Latvian ensimmäisen puolueen jättäessä sen. Repše joutui pian eroamaan.
Myöhemmin puolue pääsi Aigars Kalvītisin hallitukseen Repše puolustusministerinä, mutta erosi 2006 hallitukseen kuuluneen Ensimmäisen puolueen Jūrmalan kunnallisvaalien ääntenostoskandaalin vuoksi.
Vuonna 2009 puolueen Valdis Dombrovskisista tuli pääministeri.
Maaliskuussa 2010 Uusi aika, Kansanliitto (Pilsoniskā savienība) ja Toisenlaisen politiikan yhdistys (Sabiedrība citai politikai) -puolueet muodostivat vaaliliiton ja yhdistyivät elokuussa 2011 Yhtenäisyys-puolueeksi (Vienotība) vastineeksi vasemmiston Harmoniakeskukselle. Uudella puolueella oli tämän jälkeen 33 saeiman sadasta paikasta.