Joseph Roumanille

Nykymaailmassa Joseph Roumanille on aihe, joka herättää yhteiskunnassa suurta kiinnostusta ja keskustelua. Tekniikan ja globalisaation myötä Joseph Roumanille:stä on tullut olennainen ongelma, joka koskee kaikenikäisiä ja kansallisuuksia. Olipa kyse ammatillisesta, henkilökohtaisesta tai akateemisesta, Joseph Roumanille:llä on merkittävä vaikutus monien ihmisten jokapäiväiseen elämään. Tässä artikkelissa tutkimme Joseph Roumanille:een liittyviä eri näkökohtia ja analysoimme sen vaikutusta eri alueilla sekä mahdollisia vaikutuksia tulevaisuuteen.

Joseph Roumanille
Henkilötiedot
Koko nimi Joseph Roumanille
Syntynyt1818
Saint-Remy, Ranska
Kuollut1891 (72–73 vuotta)
Avignon, Ranska
Kansalaisuus Ranska
Ammatti kirjailija
Kirjailija
SalanimiE. N., Lou Cascarelet, Lou Felibre Calu, Lou Felibre di Jardin ja Santo crous [1][2]
Äidinkieliranska
Tuotannon kieliranska
Aiheesta muualla
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Joseph Roumanille (1818 Saint-Rémy-de-Provence, Ranska1891 Avignon, Ranska) oli provencelainen runoilija. Hän oli ensin opettaja, sen jälkeen oikolukija. 1850-luvun alussa hän avasi Avignonissa kirjakaupan ja vaikutti voimakkaasti provencelaisen kirjallisuuden elvyttämiseen. Hän vaikutti kansan tapojen siistiytymiseenselvennä, osittain raikkailla ja viattomilla runoillaan, osin satiirisilla kirjoituksillaan ja kertomuksillaan, joissa hän iloisen hyväntahtoisesti sivalteli muun muassa seudun kansankiihottajia vuoden 1848 helmikuun vallankumouksen jälkeen. Roumanille oli sihteerinä perustamassaan Félibrigessä ja julkaisi aikakauskirjaa Armana provençau.[3]

Roumanillen julkaistuista teoksista ovat huomattavia runosarja Li margarideto (1847), koominen sankarirunoelma La campano mountado (1857), joululaulut (Li nouvè, 1865), kootut proosateokset (Lis oubreto en proso, 1864) ja kootut runot (Lis oubreto en vers, 1859).

Roumanillen puoliso Rose-Anaïs Roumanille, s. Gras, on julkaissut lyyrisiä runoja.[3]

Lähteet

  1. (fr) Ranskan kansalliskirjasto, BnF catalogue général, Pariisi, Ranskan kansalliskirjastoView and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. Jean Fourié, Dictionnaire des auteurs de langue d'Oc de 1800 à nos jours, Aix-en-Provence, Félibrige, , 369  s. (ISBN 978-2-9533591-0-7, OCLC 799733938, BNF ), s. 277View and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.
  3. a b Roumanille, Joseph Nordisk familjebok 23. 1916 (ruotsiksi)

Aiheesta muualla