Journalistin ohjeet

Tässä artikkelissa olemme päättäneet keskittyä Journalistin ohjeet:n jännittävään maailmaan. Alkuperäistään nykypäivään Journalistin ohjeet on ollut kiinnostuksen ja keskustelun aiheena eri alueilla. Vuosien varrella Journalistin ohjeet on luonut lukemattomia mielipiteitä ja teorioita, jotka ovat auttaneet rikastuttamaan tietoamme tästä aiheesta. Tässä mielessä ehdotamme, että tutkitaan perusteellisesti eri näkökohtia, jotka tekevät Journalistin ohjeet:stä niin kiehtovan aiheen, ja käsittelemme sekä sen historiaa että sen merkitystä nykyään. Yksityiskohtaisen ja kontekstualisoidun analyysin avulla toivomme tarjoavamme lukijalle täydellisen ja valaisevan lähestymistavan Journalistin ohjeet:een, tarjoten uusia näkökulmia ja avaimia sen merkityksen ymmärtämiseen nykymaailmassa.

Journalistin ohjeet on Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen laatima ammatillinen eettinen ohjeistus sanomalehtien, tv-kanavien ja vastaavien viestimien toimittajille[1]. Ohjeistoa uudistetaan tarvittaessa muutamien vuosien välein. Uusin ohjeistus tuli voimaan 1. lokakuuta 2024, mihin asti noudatettiin vuoden 2014 ohjeita.[2]

Journalistin ohjeiden noudattamista valvoo kustantajien ja muiden sidosryhmien jäsenten muodostama Julkisen sanan neuvosto.

Katso myös

Lähteet

  1. Anhava, Maunu: Suomi–toimitus–suomi-sanakirja selventää toimituksen kieltä STT Viestintäpalvelut. 23.8.2019. Viitattu 9.5.2024.
  2. Journalistin ohjeet uusittu Journalistiliitto. 25.4.2024. Viitattu 9.5.2024.

Aiheesta muualla