Jutazan piiri

Nykyään Jutazan piiri on erittäin ajankohtainen aihe, joka on kiinnittänyt laajan yhteiskunnan huomion. Teknologian ja globalisaation jatkuvan kehityksen myötä Jutazan piiri:stä on tullut keskeinen keskustelu- ja keskustelukohta eri alueilla. Jutazan piiri on synnyttänyt joukon pohdintoja ja kysymyksiä, jotka pyrkivät ymmärtämään sen vaikutusta nyky-yhteiskuntaan akateemisesta kentästä työmaailman kautta poliittiseen sfääriin. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Jutazan piiri:een liittyviä eri näkökohtia, analysoimme sen vaikutuksia eri aloilla ja tarjoamme kattavan näkemyksen tästä aiheesta, joka on niin tärkeä nykyään.

Jutazan eli Yutazın piiri (ven. Ютазинский район, Jutazinski raion, tataariksi Ютазы районы, Yutazı rayonı) on kunnallinen itsehallintoalue Tatarstanin tasavallassa Venäjällä. Se sijaitsee tasavallan kaakkoisosassa Baškortostanin vastaisella rajalla. Piiri on perustettu vuonna 1991 erottamalla sen alue Bavlyn piiristä. Sen pinta-ala on 759 neliökilometriä ja asukkaita on 22 700 henkeä (vuonna 2009).[1]

Hallinnollinen keskus on Urussun kaupunkimainen taajama. Sen lisäksi piiriin kuuluu 10 maalaiskuntaa: Absaljamovo, Akbaš, Bairjaka, Bairjaki-Tamak, Dym-Tamak, Jutaza, Karakašly, Staryi Karazirek, Staryje Urussy ja Taš-Kitšu (keskuspaikka Malyje Urussu).

Piirissä on sähkövoimala, rakennustarviketeollisuutta ja kemian tehdas. Maatalous tuottaa viljaa, maitoa ja lihaa. Urussun kautta kulkee Uljanovskin ja Tšišmyn välinen rautatie.

Lähteet

  1. Tatarstanstat tatstat.ru. Viitattu 24.9.2009. (venäjäksi)

Aiheesta muualla