Kadun kasvot

Nykyään Kadun kasvot:stä on tullut erittäin kiinnostava ja tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Yhä useammat ihmiset etsivät tietoa Kadun kasvot:stä ja sen vaikutuksista eri alueilla. Politiikasta teknologiaan Kadun kasvot on osoittautunut määrääväksi tekijäksi, joka on kiinnittänyt asiantuntijoiden, asiantuntijoiden ja suuren yleisön huomion. Tämä artikkeli pyrkii analysoimaan ja syventämään Kadun kasvot:n merkitystä ja laajuutta sekä sen vaikutusta elämäämme. Näitä linjoja pitkin tutkimme Kadun kasvot:n eri puolia ja sen merkitystä nykymaailmassa.

Hakusana ”Five Corners” ohjaa tänne. Suomalaisesta jazzyhtyeestä katso The Five Corners Quintet.
Kadun kasvot
Five Corners
Ohjaaja Tony Bill
Käsikirjoittaja John Patrick Shanley
Tuottaja
Säveltäjä James Newton Howard
Kuvaaja Fred Murphy
Leikkaaja Andy Blumenthal
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö HandMade Films
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 1987
Kesto 90 minuuttia
94 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kadun kasvot (engl. Five Corners) on John Patrick Shanleyn käsikirjoittama ja Tony Billin ohjaama draamaelokuva vuodelta 1987. Intohimon ja koston teemoja käsittelevän elokuvan pääosia näyttelevät John Turturro ja Jodie Foster sekä Todd Graff ja Tim Robbins[1]. Independent-elokuvan tuotti George Harrisonin HandMade Films. Elokuvan alussa soi The Beatlesin kappale ”In My Life”.

Juoni

Vuoden 1964 New Yorkissa vankilasta vapautuva, mielenterveysongelmainen Heinz (Turturro) palaa naisystävänsä Lindan (Foster) luo, mutta sopeutumista hankaloittavat Lindan hylkäämä miesystävä James (Graff) ja kaidalle tielle palannut entinen kovanaama Harry (Robbins).[1][2]

Vastaanotto

Helsingin Sanomien Petri Immosen mielestä elokuva alkaa kuin elämänmakuinen ja nostalgisoiva nuortenelokuva, mutta vaihtaa tunnelmiaan absurdiuden ja jopa julmuuden puolelle. Hän kehuu komeaa kuvausta ja latautuneita näyttelijäsuorituksia.[1] Video-oppaassa vuodelta 1994 Asko Alanen piti Kadun kasvoja erikoisena nostalgiapalana, jota värittävät oudot jousiaseella tehdyt henkirikokset ja ihmisoikeusaatteet. Hän antoi elokuvalle kolme tähteä viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”hyvä”[2].

Lähteet

  1. a b c Immonen, Petri: Elämänmakuinen nuorisokuvaus. Helsingin Sanomat, 21.10.1988, s. 56. Näköislehti (maksullinen).
  2. a b ”Kadun kasvot”, Video-opas 95, WSOY 1994.