Nykyään Kalaksue on erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille ympäri maailmaa. Teknologian ja globalisaation myötä Kalaksue:stä on tullut yhä enemmän läsnä jokapäiväisessä elämässä. Olipa kyseessä terveyteen, koulutukseen, ympäristöön, politiikkaan tai yhteiskuntaan yleensä liittyvä näkökohta, Kalaksue on asia, joka vaikuttaa tavalla tai toisella kaikkiin ihmisiin. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Kalaksue:n vaikutuksia ja keskustelemme sen tärkeydestä nykyisessä kontekstissa.
Kalaksue on kylä Iitissä Koskenniskan eteläpuolella. Se rajoittuu lännessä Kymijokeen ja siihen liittyviin järviin. Itäpuolella on Jaalan (nykyisin Kouvolan) Kimolan kylä.
Kylän syntynä voidaan pitää isovihan jälkeistä aikaa, jolloin Vuolenkosken talolliset alkoivat laajentaa viljelyksiään. Mustilan, Heiskalan ja Pappilan talot ulottivat maitaan Kymijoen itäpuolelle. Mustilan sivutila Kyöri oli Koukkuojan tuntumaan syntyneen tytärkylän suurin talo. Myöhemmin Kyöri jakautui Kyöriin, Metsäpeltoon (Suvikumpu), Syrjälään ja Honkkilaan. Vuosien myötä taloista lohkottiin uusia tiloja ja paikalliset rakennuttivat kesämökkejään lähivesistöjen rannoille.
Kalaksuen kylä rajoittuu etelässä kolmen järven muodostamaan ketjuun. Kettujärvi, Keskimmäinen ja Ylimmäinen erottavat Kalaksuen Mankalan kylästä.