Tässä artikkelissa perehdymme Kansallinen vapautusrintama (Algeria)_:n kiehtovaan maailmaan ja tutkimme sen monia puolia ja sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Kautta historian Kansallinen vapautusrintama (Algeria)_ on ollut perustavanlaatuinen rooli monilla ihmiselämän osa-alueilla sen vaikutuksista kulttuuriin ja taiteeseen aina sen vaikutuksesta talouteen ja politiikkaan. Yksityiskohtaisen ja kattavan analyysin avulla pyrimme valaisemaan Kansallinen vapautusrintama (Algeria)_:tä ja sen merkitystä nykymaailmassa tarjoamalla uusia näkökulmia ja lähestymistapoja sen nykyisen merkityksen ymmärtämiseen.
Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä, joten tiedot kannattaa tarkistaa muista tietolähteistä. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkeliin tarkistettavissa olevia lähteitä ja merkitsemällä ne ohjeen mukaan. |
Kansallinen vapautusrintama (arabiaksi: جبهة التحرير الوطني, Jabhat al-Taḩrīr al-Waţanī, ransk. Front de Libération Nationale eli FLN) on algerialainen puolue. Se on perustettu vuonna 1954.[1] Puolue on Algerian itsenäisyyssodan voittaneen osapuolen jatkumo ja ainut puolue 1980-luvulle asti, jolloin siirryttiin monipuoluejärjestelmään.
Puolueen nuorisojärjestö on Union nationale de la jeunesse algérienne.
Vuoden 2002 parlamenttivaaleissa puolue sai 2 618 003 ääntä (35,3 %, 199 paikkaa). Vuoden 2004 presidentinvaaleissa puolueen ehdokas Ali Benflis sai 653 951 ääntä (6,4 %).
Puolueen ideologia koostuu pääasiassa nationalismista. Aluksi tärkeintä oli irtautuminen Ranskasta. Ideologiaan myös kuuluu sosialismi ja uskontojen erottaminen valtiosta. Kylmän sodan aikana puolue vastusti kommunismia.