Kansallinen vapautusrintama (Algeria)

Tässä artikkelissa perehdymme Kansallinen vapautusrintama (Algeria)_:n kiehtovaan maailmaan ja tutkimme sen monia puolia ja sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Kautta historian Kansallinen vapautusrintama (Algeria)_ on ollut perustavanlaatuinen rooli monilla ihmiselämän osa-alueilla sen vaikutuksista kulttuuriin ja taiteeseen aina sen vaikutuksesta talouteen ja politiikkaan. Yksityiskohtaisen ja kattavan analyysin avulla pyrimme valaisemaan Kansallinen vapautusrintama (Algeria)_:tä ja sen merkitystä nykymaailmassa tarjoamalla uusia näkökulmia ja lähestymistapoja sen nykyisen merkityksen ymmärtämiseen.

Puolueen logo.

Kansallinen vapautusrintama (arabiaksi: جبهة التحرير الوطني‎, Jabhat al-Taḩrīr al-Waţanī, ransk. Front de Libération Nationale eli FLN) on algerialainen puolue. Se on perustettu vuonna 1954.[1] Puolue on Algerian itsenäisyyssodan voittaneen osapuolen jatkumo ja ainut puolue 1980-luvulle asti, jolloin siirryttiin monipuoluejärjestelmään.

Puolueen nuorisojärjestö on Union nationale de la jeunesse algérienne.

Vuoden 2002 parlamenttivaaleissa puolue sai 2 618 003 ääntä (35,3 %, 199 paikkaa). Vuoden 2004 presidentinvaaleissa puolueen ehdokas Ali Benflis sai 653 951 ääntä (6,4 %).

Ideologia

Puolueen ideologia koostuu pääasiassa nationalismista. Aluksi tärkeintä oli irtautuminen Ranskasta. Ideologiaan myös kuuluu sosialismi ja uskontojen erottaminen valtiosta. Kylmän sodan aikana puolue vastusti kommunismia.

Lähteet

  1. Asseraf, Arthur: The Algeria Analogy Jewish Currents. 19.12.2024. Viitattu 2.2.2025. (englanniksi)

Aiheesta muualla